FITTFAZÉK

Nem hiz­lal többé a nasi: Cukor- és liszt­men­tes lett az al­ma­ro­po­gós!

Meleg, il­la­to­san sült alma, me­lyet ro­po­gós mor­zsa takar, és a te­te­jén a hideg, lágy va­ní­lia­fagy­lalt ko­ro­náz meg. Nem lehet fi­no­mab­bat el­kép­zelni sem!

Tökéletes, lelkiismeret-furdalás nélküli élvezetet nyújtez a kis nasi, mert vegán, finomított cukor és liszt nélkül készült. Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem tudsz ellenállni neki. És nyugodtan teheted, mert egészséges!

HOZZÁVALÓK 1 nagyobb, vagy 2-3 kisebb adaghoz:

ALMA:

  • 2 alma, vékonyan elszeletelve
  • 1 ek. juharszirup (vagy méz)

MORZSA:

  • ½ csésze mandulaliszt
  • ¼ csésze zabpehely (a régi fajta, nem előfőzött)
  • 2 ek. juharszirup (vagy méz)
  • ¼ tk. só
  • 3 ek. kókuszolaj (szilárd halmazállapotú)
EZT OLVASTAD MÁR?

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 175-180 Celsius-fokra. Vékonyan olajozz ki egy kisebb hőálló edényt.

2. Egy tálban jól keverd össze a mandulalisztet, a zabpelyhet, a juharszirupot, és a sót. Add hozzá a kókuszolajat is. Ujjaiddal vagy villával dolgozd össze addig, míg durva szemcsés, morzsás állagot nem kapsz, és megnyomva össze nem áll a tészta.

3. Egy kis tálban addig kevergesd az almaszeleteket a juharsziruppal, míg mindenütt jól be nem vonja. Szedd át az előkészített sütőedénybe, majd borítsd be morzsával.

4. Süsd 30 percig, vagy míg a teteje világos aranybarnára nem sül, az alma alul meg jól át nem fő. (Ha szükséges, alufóliával takard le, hogy ne égjen meg túlságosan. Ez a sütődtől függ). Melegen tálald.

Tipp:

Vaníliafagylalttal vagy kókusztejből készült fagyival koronázd.

Eközben a címlapon