FITTFAZÉK

Most dobsz egy há­tast: Az új fel­hő­to­jás csúcsra já­ratja a di­é­tát

A to­jást nem lehet meg­unni: ha el­ru­gasz­kodsz a szo­ká­sos rán­totta-tü­kör­to­jás vo­nal­tól, hi­he­tet­le­nül vál­to­za­tos reg­ge­li­ket ké­szít­hetsz be­lőle. Íme a leg­újabb, fo­gyó­kú­rás ver­zió, a tej­fö­lös-me­té­lő­hagy­más fel­hő­to­jás.

A tojás az egyik legfantasztikusabb eledel: fehérjetartalma eltelít, egyenletesen tartja a vércukorszintet, és beindítja a zsírégetést, közben pedig egy sor vitaminnal (pl. A-, D- és E-vitaminnal), és ásványi anyaggal látja el a szervezetedet. Sokoldalúsága pedig nem ismer határokat!

Tejfölös-metélőhagymás felhőtojás

Fotó: Pinterest

Hozzávalók 4 adaghoz:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 8 nagyobb tojás, szétválasztva
  • 1/4 csésze reszelt cheddar sajt
  • 2 ek. tejföl
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 szál metélőhagyma, apróra vágva
  • 2 teáskanál sós vaj

Így készítsd el:

Fotó: Pinterest

1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra.

2. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéket egy nagy keverőtálba tedd, a sárgákat pedig külön, kis felfújtformákba.

3. A fehérjéket elektromos habverővel verd kemény habbá.

Eközben a címlapon

4. Forgasd bele a tojásfehérjékbe a sajtot, a tejfölt, a fokhagymaport, és a metélőhagyma felét.

5. A keverékből kanalazz 8 kupacot a szilikonos sütőlapra. A közepükre készíts egy mélyedést, és boríts bele egy-egy tojássárgáját.

6. Süsd 6 percig, vagy addig,amíg a felhők aranybarna színt öltenek, a sárgák pedig megszilárdulnak.

7. Tegyél egy kevés vajat a tojássárgák tetejére, és szórd meg a maradék metélőhagymával.