FITTFAZÉK

Me­g­újult a pizza! Most fi­gyelj, ezt még da­gasz­tani sem kell!

Ven­dé­geid to­lon­gani fog­nak ezért a piz­za­ko­szo­rúért! Salsa szószba már­to­gatva, friss zöl­dek­kel tá­lalva tö­ké­le­tes elő­étel. Vi­deón kö­vet­he­ted az el­ké­szí­té­sét.

Ez az elképesztően mutatós pizzakoszorútökéletes előétel a vendégeidnek! 10 perc alatt előkészíted, és mialatt megsül, van időd, hogy magadat is előkészítsd a fogadásukra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1 leveles tészta (275g) mirelit, felengedve
  • paradicsomos pizza alap
  • 1 csésze (100g) mozzarella sajt, reszelve
  • 60g szalámi, vékonyra szeletelve
  • 2 ek. (15g) reszelt parmezán sajt a töltelékbe és még egy kevés a tetejére
  • 1 tojás, felverve, a tetejére

Elkészítés, melyet videón is követhetsz:

1. Melegítsd be a sütőt 200 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, olajozd ki.

2. Terítsd ki a leveles tésztát, majd nyújtófával nyújtsd ki egy kissé szélesebbre. Óvatosan, hogy a tészta papírja ne sérüljön, vagdosd be keresztben a kétharmadáig, vékony, kb.2-3 centiméteres csíkokban.

3. A bevágatlan területet kend meg a paradicsomos pizzaszósszal.

4. Szórj rá bőven reszelt mozzarellát.

5. Terítsd rá a szalámiszeleteket.

Eközben a címlapon

6. Hintsd meg reszelt parmezánnal.

7. A tésztacsíkokat óvatosan emelgesd fel egyenként, hogy majd könnyebben feljöjjenek a göngyölítéskor.

8. A leveles tészta csomagolópapírja segítségével, a töltött résztől kiindulva hajtogasd be a tésztát, és göngyölítsd hurkává a keresztbe vágott tésztaszalagok végéig.

9. Tedd a tepsibe a tekercset, majd hajlítsd koszorú formába. A végeket összenyomva, ragaszd össze.

10. Felvert tojással kend meg a tetejét, és szórd meg reszelt parmezánnal.

11. Told a sütőbe 25 percre.

12. Pár perc hűlés után, még melegen tálald, fűszeres mártással, friss, zöld levelekből összeállított salátával.