FITTFAZÉK

Meg­hó­dí­totta a netet a leg­újabb reg­geli: Kós­told meg a spa­nyol to­jást

Egy kis me­di­ter­rán élet­ér­zésre vágysz a ke­mény tél­ben? Pró­báld ki a spa­nyo­lok ked­venc reg­ge­li­jét, a sü­tő­ben sült spa­nyol to­jást! Nem­csak finom, egész­sé­ges is!

A tartalmas reggeli nemcsak jó kezdet az előtted álló napra, hanem a fogyásod alapja is. Ha ezt a sütőben sült hétvégi villásreggelit kipróbálod, délelőtt már aligha fogsz másra vágyni. Így elmarad a hizlaló nassolás, és egész nap kevesebbet fogsz enni, mint máskor, hiszen a vércukorszinted egyenletes marad, ez pedig megkímél a hirtelen rád törő éhségrohamoktól.

Sütőben sült spanyol tojás

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 2 nagy tojás
  • Fél szál kolbász szeletekre vágva
  • 1 doboz konzerv paradicsom
  • 1 doboz konzerv bab
  • 1 szál újhagyma karikára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • fél teáskanál pirospaprika
  • negyed teáskanál őrölt kömény
  • negyed teáskanál chilipor (elhagyható)
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Így készítsd el:

Fotó: Pinterest

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Egy serpenyőben, olívaolajon párold meg a fokhagymát és az újhagymát.

3. Add hozzá a paradicsomot, a babot, a kolbászt, a paprikát, az őrölt köményt, a chilit és a ketchupot, majd főzd 6-8 percig, amíg kissé besűrűsödik.

Eközben a címlapon

4. Vedd le a lángot, és ízesítsd a keveréket petrezselyemmel, sóval és borssal.

5. Oszd el a keveréket két felfújtformában, készíts egy mélyedést a közepére, és üss egy tojást a mélyedésekbe.

6. Tedd az edényeket a sütőbe, és süsd 8-12 percig, amíg a tojás megszilárdul.

7. Végül szórj rá egy pici sót s borsot. Tálald friss petrezselyemmel.