RIPOSTER

Cső­dör do­rong­hoz ha­son­lí­totta a kir­giz nem­zet kol­bá­szát, hiba volt!

A brit férfi le­fo­tózta és Fa­ce­book ol­da­lán köz­zé­tette, hogy mi­lyen sokan áll­nak sorba kol­bá­szért Kir­gi­zisz­tán­ban. Pech­jére vé­le­mé­nyezte is a ne­ve­zett hús­árut: konk­ré­tan ló­pé­nisz­hez ha­son­lí­totta. Ha­ma­ro­san le­tar­tóz­tat­ták és egy fog­dá­ban ta­lálta magát.

Michael McFeat néhány hónapja él az ázsiai országban. Zord körülmények között egy aranybányában dolgozik. Nem sokkal az után tartóztatták le, hogy a Facebookon nyilvánosan lópéniszhez hasonlította a kirgizek nemzeti kolbászát.

A kirgizekkel nem lehet tréfálni!

A kolbász az eredeti recept szerint egyébként valóban lóhúsból készül, persze az állat kevésbé nemes részeiből. De

egyfajta nemzeti jelképnek számít, így hát nem szabad csak úgy tréfálkozni vele!
kirgiz2 kolbász.jpg
Érdekes a kinézete, annyi szent! Egyéb minősítésre a kirgizek iránti tisztelettől vezéreltetve, nem vállalkoznánk...

A Kínával szomszédos közép-ázsiai országot évek óta bírálják különböző emberjogi szervezetek az igazságszolgáltatás rendszere és az aránytalanul súlyos börtönbüntetések kiszabása miatt. 

Sztrájkolni akartak!

A brit férfi bányásztársait háborította fel elsőként a sértő bejegyzés. Olyannyira berágtak munkatársukra, hogy sztrájkkal kezdtek fenyegetőzni, ami munkahelyükön, egy aranybányában ugyancsak drága mulatság lenne. Bizonyára ez is játszott némi szerepet a hatóságok kőkemény reakciójában, a meggondolatlan Michael akár 5 év börtönt is kaphat...

Forrás: Mirror