FITTFAZÉK

Liszt és sütés nél­kül ké­szül ez a kré­mes cit­rom­torta!

Sze­ret­nél kré­me­sen finom, tö­ké­le­te­sen sely­mes és lágy tor­tát ké­szí­teni, amit bün­tet­le­nül él­vez­hetsz a fo­gyó­kúra alatt is? 10 perc alatt kész és még sütni sem kell.
  • Szerző: A

Ennek az isteni finom tortának lehetetlen ellenállni! A finomság külső ívén lévő kéreg egyszerű keveréke a datolyának, a mandulának, a tökmagnak, a napraforgómagnak és a kókuszolajnak. A sajttorta titkos összetevője pedig a zsírszegény, lágy tofu. Kis vaníliával, kesudióval tökéletesen krémes finomságot készíthetsz. Kicsit előre kell gondolkodnod, de valóban 10 perc alatt kész.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók a kéreghez:

  • 2 evőkanál lágy, olvasztott kókuszolaj
  • 1 csésze datolya
  • 1/3 csésze mandula
  • 1/2 csésze kesudió
  • 1/3 csésze tökmag
  • 1/3 csésze napraforgómag

töltelékhez:

  • 500 g lágy tofu
  • 1/2 csésze nyers kesudió (legalább négy órán át áztatott és lecsepegtetett)
  • 1/3 csésze facsart citrom leve
  • 1/2 csésze kókuszolaj
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1 vaníliarúdról lekapart vanília vagy 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

1. Először készítsd el a magokból álló kéregalapot!

Konyhai géppel aprítsd fel az összetevőket, hogy morzsalékot kapj, majd használd a kezed vagy egy kanalat és nyomkodd egy edénybe a keveréket.A kókuszolaj azért kell hozzá, hogy törékeny állagát kicsit lágyabbá varázsold. Jó lehet egy 20 cm-es tortaforma cserélhető aljjal vagy muffinsütőben is készíthetsz minitortákat. Ügyelj arra, hogy a kéreg vékony réteget képezzen a formában! Praktikus, ha alufóliát is raksz az edény aljára. Ha kész, tedd a mélyhűtőbe, hogy néhány órát szilárduljon!

2. Ezután következhet a töltelék!

A kókuszolajon kívül mindent turmixolj össze simára! A végén, amikor még fut, öntsd hozzá a kókuszolajat is.  Így egy sűrű, krémes állagú, de önthető tölteléked lesz.

Eközben a címlapon

3. Öntsd a tölteléket az előkészített kéregbe és egyenletesen, simán oszlasd el egy spatula segítségével!

4. Hűtsd egy éjszakán át (de legalább 2-3 órát) a hűtőben!

5. Szervírozd röviddel a hűtőből való kivétel után!

A tofu nedvességtartalma miatt a töltelék megfagy és szilárd lesz. Vigyázz! 1-2 óra alatt szobahőmérsékleten felolvad és elveszíti tartását!