HŰHA

Durva: Ezért emeltek vádat Lagzi Lajcsi ellen

A Bu­da­örsi Já­rási Ügyész­ség vádat emelt Ga­lam­bos Lajos ellen!
  • Szerző: Doris

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt Galambos Lajos ellen társtettesként elkövetett jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ügyészség szerint Lagzi Lajcsi 1993 és 1999 egyedül, majd 2000-től a másodrendű vádlottal, felségével, Boglárkával szabálytalanul áramot, vizet és gázt vételezett mocsai ingatlanaiban, méghozzá illegális bekötések segítségével.

A sértett közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett „nulla” közeli óraállások alapján éveken át minimális összegű befizetéseket teljesített Lajcsi és a másodrendű vádlott, Galambos Boglárka is.

Az ügyészség harmadrendű vádlottja Cs. Cs., aki szerintük tudott a szabálytalan bekötésekről és abban segítséget is nyújtott.

Az ügyészség szerin Lajcsi legalább 30.131.478 Ft értékben tulajdonított el áramot, legalább 4.723.496 Ft értékben tulajdonított el földgázt és legalább 16.003.428 Ft értékben vezetékes vizet.

Az ügyészség a vádiratban G. L. I. r. vádlottra börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, 500.000.- Ft összegig pénzben kifejezett vagyonelkobzás kiszabását indítványozta – írták közleményükben, amelyben arra is emlékeztetnek, hogy halmazati szabályokra is figyelemmel a büntetési tételkeret két évtől tizenkettő évig terjedő szabadságvesztés lehet.