FITTFAZÉK

Íme egy cu­kor­men­tes tö­ké­le­tes sü­te­mény: Kó­ku­szos chia­muffin

Egy mennyei paleo muffin, ami tel­je­sen le­nyű­göz majd! Ez a fi­nom­ság el­ront­ha­tat­lan, ha re­cept­jét hűen kö­ve­ted.

Ismered a mondást: főzni művészet, sütni tudomány. A fazékba valóval improvizálhatsz, beindíthatod a fantáziádat, variálhatsz. Ám ha tökéletes süteményt szeretnél, elengedhetetlen, hogy  betartsd a szabályokat a hozzávalók és a pontos mennyiségek tekintetében. Íme egy mennyei paleo muffin, mely elronthatatlan, ha receptjét hűen követed.

HOZZÁVALÓK 12 darabhoz:

  • ½ csésze kókuszliszt
  • 2 ek. chiamag
  • ¼ tk. sütőpor
  • csipetnyi finom szemű tengeri só
  • 2 citrom reszelt héja
  • ¼ tk. vanília kivonat
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. almaborecet
  • ½ csésze mandulatej
  • ½ csésze méz (nyers, organikus)
  • 4 tojás
  • 4 ek. olvadt kókuszolaj

ELKÉSZÍTÉS

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.

2. Béleld ki sütőpapírral vagy alufóliával a muffinsütőt.

3. Egy nagy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a chiamagot, a sütőport, a sót, és a reszelt citromhéjat.

4. Egy másik tálban verd föl a tojásokat és a vanília kivonatot, a tejet, a mézet, a kókuszolajat, a citromlevet és az almaborecetet.

5. Kombináld össze a száraz és a folyékony hozzávalókat. Akkor kész, amikor a tészta már teljesen sima, és kissé besűrűsödött.

Eközben a címlapon

6. Töltsd a folyékony tésztát a muffinformák háromnegyedéig.

7. Süsd 20-25 percig, míg aranybarna színt nem kap. Fogpiszkálót a közepébe szúrva ellenőrizd, megsült-e. Akkor kész, ha szárazon húzod ki.

8. Vedd ki a muffinokat a formából, és tedd rácsra hűlni.