FITTFAZÉK

Ke­nyér nél­kül, itt a fan­tasz­ti­kus saj­tos karfi­ol­szend­vics

Elég a ke­nyér­ből? Egész­sé­ges, íz­le­tes, és könnyű el­ké­szí­teni ezt a fan­tasz­ti­kus saj­tos karfi­ol­szend­vi­cset. Pró­báld ki még ma!
címkék:

A szendvics lényege, hogy lágyan omlik a karfiolok között a sajt, miután megsütötted. Nincs szükséged kenyérre, mégis tartalmas lesz így a reggeli. A karfiol az egyik legjobb zöldség a diétához, ettől biztosan nem jönnek fel újabb kilók!

Sajtos karfiolszendvics

Fotó: Pinterest
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1 szép fej karfiol
  • 2 db tojás
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • 15 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1/8 tk. fekete, őrölt bors
  • ½ tk. oregano
  • ½ tk. só
  • olívaolaj

Elkészítés:

1. A karfiolt daráld meg konyhai robotgépben.

2. Egy közepes tálba tegyél a darált karfiolhoz 2 db tojást, finomra reszelt parmezánt, tetszés szerint oregánót, sót, borsot.  Jól keverd össze.

3. Egy serpenyőbe tegyél olívaolajat, és készíts közben az összekevert karfiolból apró pogácsákat.

Eközben a címlapon

4. Hármasával süsd meg őket, és egy konyhai lapát segítségével formázz belőlük kenyér( toast ) formát, melyeket egyenként 5 percig süss át.

5. Az átsült karfiolszendvicsekre rakj rá reszelt cheddar sajtot. Majd fordítsd egymásba őket, így süsd tovább körülbelül még 2-3 percig.

Máris készen a finom, könnyű, sajtos karfiolszendvics!

címkék: