FITTFAZÉK

Itt a ta­vasz első di­é­tás csúcs­re­ceptje: Eper­gom­bóc cukor nél­kül

A fo­gyó­kúra nem szól­hat a le­mon­dá­sok­ról. Súly­csök­kentő he­tek­ben is sza­bad finom sü­ti­ket enni. Csak éppen a cuk­rot és a fö­lös­le­ges szén­hid­rá­to­kat kell ki­hagyni be­lő­lük. Íme, a bi­zo­nyí­ték, hogy a ma­gyar di­é­tá­zók e téren na­gyon is kre­a­tí­vak!

Epres gombóc cukor nélkül

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 3 adag Update burgonya püré por
  • 1 tojás
  • pici víz

A panírhoz:

  • 3 ek. Update1 Mester Morzsa
  • 5 dkg vaj

Így készül:

1. A porban keverjük el a tojást, a pici sót, majd öntsünk annyi vizet hozzá, hogy jól formázható gombócokat lehessen gyúrni a masszából.

2. Osszuk 5-5 részre a masszát és formázás közben juttassuk a közepére a tölteléket. Ez tetszőleges lehet, de eperrel nagyon finom.

3. Lobogó sós vízben főzzük ki a gombócokat néhány perc alatt.

Eközben a címlapon

4. A kifőtt gombócokat forgassuk bele a menet közben lepirított morzsába.

3 adag krumplipüréporból 6 db isteni finom gombóc lett.

Tipp:

Ez a gombóc nemcsak édesen elkészítve, hanem sósan is nagyon finom. Sós változatban érdemes főzés előtt egy kis pirított Update  kenyérkockát belenyomkodni a gombócba. Gombaszósszal, párolt káposztával, sült hússal tálaljuk.

(Forrás: Kiss Gabriella)