kulcsár edina
A fogyókúra nem szólhat a lemondásokról. Súlycsökkentõ hetekben is szabad finom sütiket enni. Csak éppen a cukrot és a fölösleges szénhidrátokat kell kihagyni belõlük. Íme, a bizonyíték, hogy a magyar diétázók e téren nagyon is kreatívak!
Hozzávalók:
A panírhoz:
Így készül:
1. A porban keverjük el a tojást, a pici sót, majd öntsünk annyi vizet hozzá, hogy jól formázható gombócokat lehessen gyúrni a masszából.
2. Osszuk 5-5 részre a masszát és formázás közben juttassuk a közepére a tölteléket. Ez tetszőleges lehet, de eperrel nagyon finom.
3. Lobogó sós vízben főzzük ki a gombócokat néhány perc alatt.
4. A kifőtt gombócokat forgassuk bele a menet közben lepirított morzsába.
3 adag krumplipüréporból 6 db isteni finom gombóc lett.
Tipp:
Ez a gombóc nemcsak édesen elkészítve, hanem sósan is nagyon finom. Sós változatban érdemes főzés előtt egy kis pirított Update kenyérkockát belenyomkodni a gombócba. Gombaszósszal, párolt káposztával, sült hússal tálaljuk.
(Forrás: Kiss Gabriella)