MEDICINA

Íme egy nagy­szerű trükk, ami­vel min­dig el­ke­rül­he­ted a más­na­pos­sá­got

Nem gyö­tör a gyo­mor­égés, nem fáj a fejed, meg­me­ne­külsz a szé­dü­lés­től. Pedig ala­po­san fo­gyasz­tot­tál, egyik po­hár­ral a másik után. El­árul­juk a trük­köt!

A trükk mögött egy gyógynövény lapul, afenugreek, vagy görögszéna,más néven a lepkeszegmag. Ez egy igen kemény, sárgás-barnás, apró, lapos mag, gyógynövényboltokban kapható.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha tudod, hogy az esti buliban sokat fogsz inni, másnap pedig fontos jelenésed van, készítsd elő az éjszakádat:

1. Áztass be 1 órára két teáskanálnyi lepkeszegmagot annyi vízben, amennyi ellepi (kb. 1 dl). A mag a vízben erősen megduzzad, felpuhul.

2. Főzd 8-10 percig az ázott magot (ha beitta a vizet, pótold).

3. Kihűlés után fogyaszd el a keverék felét, majd másnap reggel a maradékot. Keverheted turmixba vagy müzlibe is.

Rendbe teszi a gyomrodat, megszünteti a gyomorégést. Nyálkás anyaga bevonja az emésztőrendszer falát, jótékonyan hatva a gyulladásra, és minden irritációra.