FITTFAZÉK

Zsír­égető szu­per­keksz: a leg­fi­no­mabb se­gít­ség gyors fo­gyás­hoz

Ez a cukor és liszt nél­kül ké­szült fi­nom­ság tö­ké­le­tes reg­geli nap­in­dító, ha fo­gyó­kú­rá­zol. Alig van benne szén­hid­rát, magas fe­hér­je­tar­talma vi­szont kellő ener­gi­á­val tölt fel. Rá­adá­sul utána so­káig nem le­szel éhes!

Ez az ízletes diétás kókuszkeksz maga a cukor nélküli csoda! Szinte alig  tartalmaz szénhidrátot, viszont rengeteg rost kerül bele. A napraforgómag és a kókuszpehely fokozza az anyagcserét, ugyanakkor nem hagyja, hogy megugorjon a vércukorszinted. A keksztésztába kerülő fahéj aromái pedig abban segítenek, hogy a zsírszövet lebomlása a lehető leggyorsabban menjen végbe a szervezetben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ez a szuperkeksz tehát nemcsak finom, hanem ízletes is! Bűntudat nélkül fogyaszthatod!

Reggelire bőséges folyadékkal tökéletes választás! Dobj a táskádba is pár szemet belőle, napközben is jól jöhet, ha rád tör az éhség.

Kókuszos zsírégető szuperkeksz

Fotó: Pinterest

Hozzávalók

(18 darabhoz)

  • 1 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1/2 csésze fehérje por (pl. U1 Vaníliás shake por)
  • 1 dl görögjoghurt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 tk eritrit vagy 20 csepp Lovely Sweet édesítő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1/8 csésze víz (vagy amennyit felvesz a massza)

Így készítsd el:  

Eközben a címlapon

1. Melegítsd a sütőt 150 Celsius fokra.

2. Forgasd össze a napraforgómagot, a fehérjeport és a kókuszreszeléket a fahéjjal és a vaníliával.

3. Add hozzá a keverékhez a joghurtot, a tojást, illetve a kókuszolajat. Jól dolgozd össze a masszát. Ha túlságosan porózus, önts hozzá pici vizet.

4. A szépen összeállt masszából formázd ki a kekszeket, legkönnyebb sütiszaggatóval. Az így kapott lapkákat sütőpapírral bélelt tepsiben tedd a sütőbe. Kb 15 perc alatt el is készül az isteni, ropogós keksz. 

5. A már kihűlt kekszeket kettesével összeragaszthatod, ehhez külön kell elkészíteni a krémet. Legjobb, ha sűrű kókuszkrémből habot versz. Kókuszkrémet minden nagyobb élelmiszeráruházban, vagy ázsiai boltban vásárolhatsz. Pici édesítőt a krém is elbír.

TIPP:

Napraforgó mag helyett akár diót is használhatsz a keksztésztához, így sokkal finomabb lesz.

Készíts kókusz habot és tedd a kekszek közé,  így lesznek kész a  szendvics-kekszek.