FITTFAZÉK

Így ké­szíts egész­sé­ges rág­csál­ni­va­lót karfi­ol­ból

Egész­sé­ges és vil­lám­gyor­san el­ké­szít­hető nas­sol­ni­va­lóra vágysz? Nem tudod majd ab­ba­hagyni a mennyei karfi­o­los po­gá­csá­kat.
címkék:
  • Szerző: A

A karfiolos pogácsa két változatát mutatjuk. Az egyik kicsit időigényesebb, a másik percek alatt kész. Fogyaszthatod feltétnek, eheted szószokkal, de önmagában is kiváló.

Karfiolos pogácsa 1.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

HOZZÁVALÓK:

  • 1 közepes karfiol
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 2 kávéskanál fűszersó

1. A karfiolt forró vízben főzd puhára. Egy botmixerrel vagy krumplinyomóval pürésítsd össze. Fontos, hogy a karfiolt alaposan szűrd le előtte!

2. Add hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverd össze.

3. Szilikonos muffin-formába tömködd bele a karfiolos masszát.

4. Pici tojássárgájával kend meg  és sajttal szórd meg a tetejét.

Eközben a címlapon

5. Előmelegített sütőben alacsonyabb hőfokon süsd. 160 fokon 30 perc alatt kész. Hagyd a formákban kihűlni és máris fogyasztható.

Karfiolos pogácsa 2.

HOZZÁVALÓK:

  • 90 dkg karfiol
  • 2 dkg Update liszt
  • 2 tojás
  •  1 ek reszelt hagyma
  • 4 ek tej
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 25 dkg Norbi liszt
  • 10 dkg diétás Update mestermorzsa
  •  só

1. A karfiolt gőzben, vagy kevés vízben párold puhára és szitán csepegtesd le.

2. Olajban pirítsd világossárgára a hagymát.

3.2 dkg lisztből, olajból és kevés főzővízből készíts sűrű besamelt, majd keverd össze a lecsepegtetett, kinyomott karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Sózd meg és keverd  bele az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha túlságosan puha a massza, kis lángon, állandó keverés közben sűrítsd kicsit.

4. Lisztes kézzel formálj kis gombócokat, forgasd bele a villával felvert tojásba, zsemlemorzsába és forró olajban süsd ki.

Tejföllel, reszelt sajttal,  sajt- vagy paradicsommártással finomabb, mint gondolnád.

címkék: