FITTFAZÉK

Hizlal a rakott krumpli? Jobbat mutatunk helyette

Mennyei, egy­sze­rűen el­ké­szít­hető köret. Ga­ran­tált siker, nem győ­zöd majd elég gyak­ran fel­tá­lalni. Glu­tén­men­tes va­ri­á­ciót is mu­ta­tunk.

Szuper könnyű elkészíteni, és mindenki imádni fogja!  Ezt a receptet gluténmentesre is válthatod, ha a búzaliszt helyett rizslisztet vagy kukoricalisztet használsz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Előkészítés: 15 perc, sütés idő: 45 perc, összesen: 1 óra.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 90 dkg karfiol, rózsáira szedve
  • ½ citrom (hogy főzés közben kiküszöböld a karfiol szagát, ha zavar)
  • 1 tojás
  • 1+ ½ csésze tej
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. szénhidrát csökkentett liszt
  • ½ tk. só
  • ½ tk. római kömény
  • 1 tk. őrölt bors (vagy akár 2, ha szereted)
  • 1 csésze parmezán sajt, + ¼ csésze a tetejére (finom cheddar vagy mozzarella sajttal is, vagy keverve)

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Gőzöld a karfiolt 10 percig. Ha nincs speciális gőzölős kosarad, akkor önts vizet egy fazékba, és tedd bele a karfiolt a citrommal. Forrald fel, majd párold puhára (kb. 10 perc).

3. Szűrd le, majd tedd nagyon hideg vízbe. Csorgasd le, tedd félre.

4. Keverd össze a tojást, a tejet, az olívaolajat. Add hozzá a lisztet, a sót, a római köményt, és a fekete borsot. Verd simára. Kavard bele a reszelt parmezánt.

Eközben a címlapon

5. A karfiolrózsákat mártsd a szószba, és tedd egyenesen egy tűzálló tálba.

6. Told a sütőbe 40 percre. Vedd ki, szórd meg a maradék parmezánnal, majd süsd még 5-10 percig, míg a sajt meg nem olvad, és aranyszínűre nem változik.