kulcsár edina
Unod már a szokásos tojással készült ételeket? A gombában sült tojásnál egyszerûbben elkészíthetõ, ínycsiklandó és tartalmas ételt nehezen fogsz találni.
Rakhatod csiperkébe is a tojásokat, de a portobello nagyobb gombafejei kínálják magukat, hogy megtöltsd őket valami finomsággal. A gomba textúrája sűrű és rágós, ezért kitűnően helyettesíthetsz vele húsokat is. Kalória- és szénhidráttartalma is nagyon alacsony, ezért fogyókúrázók bátran fogyaszthatják ezt a lédús zöldséget.
Hozzávalók
Elkészítése
Tisztítsd meg a gombafejeket és a gombakupakokba önts egy kis olajat! Ebbe üsd az egész tojásokat és fűszerezd sóval, borssal. Rakd tepsibe a töltött gombákat és önts alá kis vizet. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt kész ez a nagyon mutatós, finom étel.
Zöldhagymával és friss kaporral megszórva még izgalmasabb lesz.