kulcsár edina
Könnyû, laktató, gyönyörû és isteni finom! Ennél jobb reggeli nincs is!
A tojás általában ideális választás a laktató, mégis diétás reggelihez. A tojás ugyanis nem tartalmaz szénhidrátokat, így nem emeli meg a vércukorszintet és nem indít el durva inzulinreakciót a szervezetben. Vagyis azt teszi lehetővé, hogy hosszú órákra kiegyensúlyozott legyél, ne törjenek rád falásrohamok.
Öltöztesd teljesen új köntösbe a tökéletes reggelit: készíts szemet gyönyörködtető felhőtojást, mely nem csak látványával, de ízével is rabul fog ejteni!
Hozzávalók:
8 tojás
1 evőkanál reszelt parmezán
½ teáskanál só
frissen őrölt bors, esetleg cayenne bors vagy más fűszer, melyhez kedved támad
Így készítsd:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral.
2. Válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját. Óvatosan dolgozz, hogy a sárgák egyben maradjanak!
3. A tojások fehérjét verd kemény habbá, majd keverd hozzá gyors és határozott mozdulatokkal a sajtot és a fűszerek egy részét, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
4. Halmozz a habból kis kupacokat a tepsire, képezz apró árkot mindegyik közepére.
5. A mélyedésekbe pottyantsd bele a tojások sárgáját.
6.. Fűszerezd sütés előtt ízlés szerint a tojások sárgáját is, majd süsd a felhőcskéket nagyjából 7-10 percig – attól is függően, hogy a tojás sárgáját mennyire szereted lágyan vagy átsülve.