kulcsár edina
Felejtsd el a rántottát: új köntösben tarol a tojás, és egyszerûen imádni fogod.
A rántotta és a tükörtojás tökéletes és jól variálható reggeli, mégis érthető, ha néha már kissé unalmasnak tartod. Pedig a tojásról kár volna lemondanod, hiszen kevés jobb választás lehet egy laktató, szénhidráttól mentes étkezéshez, mely kellő energiával is ellát. Egy kiadós tojásreggeli után biztos lehetsz benne, hogy ebédig nem leszel éhes, és nem kívánod majd a nassolást.
Most egy olyan, pofonegyszerű receptet mutatunk, mely igazán új színt hoz majd a mindennapjaidba. Könnyű elkészíteni, és fantasztikusan finom.
Hozzávalók
Így készítsd el
1. Távolítsd el a kolbász héját, majd nyomkodd össze a tölteléket. Az így kapott masszához add hozzá az egyik tojást, és dolgozd össze vele. Adj a masszához 6 evőkanál reszelt sajtot - legjobb, ha trappistát választasz - majd béleld ki ezzel az eldolgozott keverékkel a muffin formát. Erősen nyomkodd le, ügyelve arra, hogy a mélyedések oldalára is jusson a masszából, ne csak az aljára.
2. Tedd be a muffin formát előmelegített sütőbe, nagyjából 10-12 percig süsd a kolbászos masszát. Időnként nézz rá, akkor lesz majd jó, amikor még nem pirult meg teljesen, de már kezd ropogós kéreggé válni, hiszen így fog szépen egyben maradni majd a kosárka.
3. A kolbászhússal bélelt formába közepére pottyants egy-egy tojást, sózd és borsozd ízlés szerint. Tedd vissza a sütőbe további 7-10 percre. Ekkor a kolbászkéreg már szépen egybesült, a tojás sárgája viszont még kellemesen remegős.