DIÉTA

Ez a szu­per to­jás­rán­totta esz­mé­let­le­nül fel­pör­geti a fo­gyást

Táp­láló reg­ge­lire vágysz, ame­lyik­kel akár délig is ki­hú­zod? Ez a fel­tun­in­golt rán­totta tö­ké­le­tes a nap első ét­ke­zé­sé­hez!

A szalonnával, spenóttal és gombával dúsított rántotta a legjobb reggeli: a tojás fehérjével, egészséges zsírsavakkal és hasznos tápanyagokkal lát el, amire a spenót vastartalma és a gomba D-vitamin tartalma is rátesz egy lapáttal. Kevesen tudják ugyanis, hogy a gomba az egyetlen növényi eredetű D-vitamin forrás. A szalonnától pedig fantasztikus íze lesz a reggelidnek, délig garantáltan gondolni sem akarsz majd más ételre!

Szalonnás-spenótos-gombás rántotta

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 6 szelet bacon szalonna
  • 1 újhagyma, apróra vágva
  • 25 dkg gomba, felszeletelve
  • 2 csésze bébispenót
  • 1 dl tej
  • 5 nagyobb tojás
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • pici kakukkfű
  • só, őrölt bors, ízlés szerint

Így készítsd el:

Fotó: Pinterest

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, és vajazz ki egy tortaformát.

2. A szalonnát egy közepes serpenyőben pirítsd ropogósra, majd tedd papírtörtlőre, hogy felitasd a felesleges zsírt.

3. A serpenyőbenmaradó szalonnazsíron pirítsd meg a hagymát, majd rajta a gombát. Tedd bele a spenótot is, amikor összeesnek a levelek, húzd le a serpenyőt a tűzről. Öntsd le az alapról a fölösleges lét.

Eközben a címlapon

4. Keverd össze a tejet, a tojásokat, a parmezánt, a sót és a borsot.

5. Forgasd bele a gombás-spenótos alapot, majd öntsd az egészet a tortaformába.

6. A sült szalonnát kockázd fel, vagy törd apróra, és szórd a tojás tetejére.

7. Süsd 20-25 percig,a míg a tojás megszilárdul.

TIPP: A paleo diéta hívei tej helyett kókusz- vagy mandulatejjel készítsék.