FITTFAZÉK

Ettől az apró trükk­től lesz szu­per egész­sé­ges min­den di­é­tás keksz

Csem­péssz egy kis zöld­sé­get min­den cso­kis kekszbe, ettől va­rá­zso­san táp­láló és egész­sé­ges lesz a nas­sol­ni­való. Fo­gyaszd bát­ran fo­gyó­kúra alatt is!
  • Szerző: A

Mindenki tudja, hogy a jó csokis keksz omlós. Azt viszont eddig nehezen tudtuk elképzelni, hogy némi zöldséggel dúsítva még finomabb lehet. Itt a titka: a feldarabolt cukkini mellett  rakj hozzá egész zabot, így kevesebb liszt kell hozzá. Cukkinivel csökkented a süti vajigényét és nedvesebbé teszed a tésztát. Keverj bele görög joghurtot is, hogy még lágyabb legyen. Mutatjuk, hogyan készítsd!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1,5 csésze liszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál szódabikarbona
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 csésze barna cukor 
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 5 evőkanál lágy vaj
  • 1/4 csésze natúr görög joghurt
  • 1 csésze reszelt, aprított cukkini
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csésze csokichips
  • 1 csésze egész zab

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra!

2. Keverd össze a lisztet, a sót, a fahéjat, és a szódabikarbonát!

2. Egy nagy tálban keverd el őket a cukorral és vajjal együtt. Add hozzá a tojást, a joghurtot és a vaníliát. A végén rakd bele a csokichipset és a cukkinit.

3. Szaggass púpozott teáskanálnyi adagokat belőle és helyezd őket a sütőbe!

3. 10-12 percig süsd, majd  2 percig hagyd hűlni. Rácson hűtsd ki teljesen!

Eközben a címlapon