FITTFAZÉK

1 gramm szén­hid­rát: Ilyen egész­sé­ges még sosem volt a fánk!

Íme, a bi­zo­nyí­ték, hogy lehet egész­sé­ges is, ami a finom! Ez a cso­dá­la­tos far­sangi fánk alig tar­tal­maz szén­hid­rá­tot, így bát­ran ehetsz be­lőle töb­bet is. Annál is in­kább, mert me­sé­sen finom!

Mindig a legfinomabb sütemények okozzák a legnagyobb fejtörést az egészséges élet híveinek, hiszen sokszor nem könnyű elkészíteni az adott süti cukor, netán liszt nélküli változatát. Knap Daniella évek óta kísérletezik egészséges desszertekkel, és most megalkotta azt a fánkot, amibe darabonként mindössze 1 g CH került. Így ezt a finomságot tényleg büntetlenül majszolhatod. Ehetsz nyugodtan többet is! Ezt a fánkot legkönnyebben elektromos fánksütőben készítheted el. Ha nincs ilyen készüléked, bevetheted a muffin formákat, ezekben is prímán megsül a tészta.Ebben az esetben 180 fokra előmelegített sütőben kell készre sütni a süteményt.

Farsangi fánk cukor nélkül

(Fotó: Knap Daniella)
(Fotó: Knap Daniella)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

(20 db-hoz)

  • 125 g U1 Proteinpalacsinta keverék
  • 200 g tej
  • 25 g olvasztott vaj
  • 50 g tejföl
  • 2 db tojás
  • 5 csepp Lovely sweet édesítő

Tálaláshoz:

  • cukor nélkül készült sárgabarack lekvár (például Update)
  • eritrit, porrá darálva

Így készítsd el:

1. A hozzávalókat öntsd egy tálba, majd botmixerrel dolgozd össze. Sima tésztát kell kapnod.

Eközben a címlapon

2. Melegítsd fel az elektromos fánksütőt.

3. Töltsd sima csöves nyomózsákba a tésztát. Minden mélyedésbe nyomj a masszából, majd  csukd rá a készülék tetejét. 

(Fotó: Knap Daniela)
(Fotó: Knap Daniela)

4. Kb 1-2 perc alatt süsd készre a fánkokat.

(Fotó: Knap Daniella)
(Fotó: Knap Daniella)

5. A kész fánkokat lehetőleg rácson hagyd kihűlni. Amikor mind elkészült, akkor egy fánkot morzsolj szét és a többi fánkocska aljába nyomj belőle egy-egy kis darabkát.  Így mindegyiknek lesz alja, és a lekvár nem fog kifolyni.

(Fotó: Knap Daniella)
(Fotó: Knap Daniella)

6. A fánkokat pakold szépen kínálótálra, kanalazz rájuk lekvárt, majd szórd meg édesítővel.

(Fotó: Knap Daniella)
(Fotó: Knap Daniella)