Létrehozva: 2017.01.26.

Egész életünkben rosszul sütöttük a szalonnát! Így lesz igazán ropogós

A ropogós szalonna minden ételt egy fokkal finomabbá tesz. De vajon hogyan lehet igazán ropogósra sütni? Megmutatjuk a legjobb szakácsok trükkjeit.

Serpenyőben: kezdd hidegen!

Ha forró serpenyőbe teszed a szalonnát, már azelőtt elkezd barnulni, hogy a zsír igazán kifolyhatna belőle. Vagyis vagy megvárod, amíg kisül a zsír, és kívül megég a szalonnád, vagy nem ég meg, de nem sül igazán ropogósra. Kezdd a sütést hideg serpenyőben, és csak alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon folytasd, így a zsírnak van ideje távozni. Amikor a szeletek elkezdenek felpöndörödni, akkor fordítsd át őket a másik oldalukra. Az öntöttvas serpenyő a legjobb erre, ebben hamarabb megsül a szalonna, mint a teflonban. Ha még ropogósabbat szeretnél, egy pici vizet is adhatsz hozzá, miután elpárolgott, a szalonnaszeletek ropogósra sülnek. A megsült szalonnaszeleteket tedd konyhai papírtörlőre, vagy szalvétára, hogy leitasd róluk a felesleges zsírt.

Sütőben: tedd rácsra

Állíts a fóliával bélelt tepsibe egy rácsot, és erre fektesd a szalonnaszeleteket. 200-230 Celsius-fokon körülbelül 15-20 perc alatt sülnek ropogósra, a zsír pedig egyszerűen lecsöpög a fóliára. A kész szeleteket szedd ki konyhai papírtörlőre. Ezzel a módszerrel nagyobb mennyiségű szalonnát is süthetsz egyszerre.

Mikróban: végszükség esetén

Amikor nagyon gyorsan van szükséged sült szalonnára, a mikrót is használhatod, azt azonban el kell árulnunk, hogy nem így kapod a legjobb eredményt, így ez tényleg egy gyors, vészhelyzet esetén alkalmazható megoldás. Bélelj ki jó vastagon (legalább 4 rétegben) egy mikrózható edényt konyhai papírtörlővel, tedd rá a szalonnaszeleteket, és fedd le még két réteg papírtörlővel. Mikrózd magas fokozaton szeletenként egy percig, majd ellenőrizd, és ha szükséges, tedd vissza még fél-egy percre. Ha kivetted, tedd át egy tányérra, hogy ne tapadjon hozzá a papírtörlőhöz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő dolog derült ki Deutsch Anita és Kinizsi Ottó házasságáról – videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Újra szól a hatlövetű: jó híreket hozott Orbán Viktor + videó

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

FAZÉK

Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

FAZÉK

Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

FAZÉK

Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

FAZÉK

9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

FAZÉK

Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó