kulcsár edina
Imádják a kenyérmuffint a magyar diétázók, mert alig van benne szénhidrát! Elkészíteni egyszerû! Héja ropogós, isteni finom!
Ilyen aranyos kenyérkét már rég láttunk! Éppen csak akkorka, mint egy sütemény, igazán kívánatos, ha csak pár falatot akarsz bekapni. Vendégvárónak el sem tudunk képzelni jobbat! Ráadásul az alakodra is vigyáz, mivel alig került bele szénhidrát. Nyugodtan ehetsz belőle akár kettőt is!
Update1 Muffin Kenyérke
Knap Daniella receptje
(6db-hoz)
Hozzávalók:
100 g Update1 Master mix
70 g teljes kiőrlésű búzaliszt
30 g búzasikér
200 g langyos víz
10 g olívaolaj
1 tk só
5 g instant élesztő
Díszítés:
-1db tojásfehérje
-magvak ízlés szerint
Így készítsd:
1. A hozzávalókat gyúrd össze, még jobb, ha kenyérsütőgép üstjében dagasztó programmal összedagasztjuk.
2. Kevés master mixxel megszórt szilikon lapon gyúrd át a tésztát. Oszd 6 egyenlő részre, formázd zsemlékké.
3. A tésztadarabokat tedd szilikon muffin formába, tetejüket éles késsel vagdosd be. Meleg helyen hagyd kb. 30-35 percig kelni. Közben a sütőt kapcsold be 180 fokra.
4. Miután megkeltek a kenyérkék, tetejüket kend át kevés tojásfehérjével, szórhatsz rá magvakat is.
5. Mehetnek is a sütőbe a kenyérkék, légkeveréses sütőben süsd aranybarnára őket kb 15 perc alatt.
Tippek:
Kézzel is dagaszthatod, viszont a gépi dagasztással sokkal légiesebb lesz.
Először kissé lágynak tűnhet a tészta, de ha megfelelő ideig dagasztod, majd az átgyúrásnál megszórod egy kevés master mixxel, akkor tökéletesen lehet vele dolgozni.
Ha muffin papírt is teszel a sütőformába, kevés olaj spray-vel fújd be, hogy utána könnyen le lehessen szedni a kenyérkéről.
A tésztába is keverhetsz magokat, úgy is nagyon finom.