FITTFAZÉK

Di­é­tás csúcs­reg­geli: Ezt edd ke­nyér he­lyett és fogyni fogsz!

Ne hagyd, hogy a ke­nyér egész dél­előtt hin­táz­tassa a vér­cu­kor­szin­te­det! Ik­tasd ki a szén­hid­rá­to­kat! Ez a saj­tos-sza­lon­nás rop­pancs zse­ni­á­lis össze­te­vő­i­nek kö­szön­he­tően úgy lak­tat, hogy köz­ben be­in­dítja a fo­gyást!
címkék:

A sajt, a szalonna és az útifűmaghéj egész délig jóllakat, és gondoskodik róla, hogy a vércukorszinted egy pillanatra se essen le. Így elkerülheted az éhségrohamokat, és már indul is turbó fokozaton a zsírégetés. Ha rendszeresen sportolsz, a fehérjedús reggelivel azt is biztosíthatod, hogy az izmaid egyenletes ütemben fejlődjenek, hiszen a fehérjék izomépítő hatása közismert.

Sajtos-szalonnás roppancs

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 15 dkg bacon szalonna, felkockázva (kb. 6 szelet)
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1 csésze reszelt mozzarella
  • 3 tojás
  • 1/2 teáskanál bors
  • csipetnyi só

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.

2. A felkockázott szalonnát pirítsd le egy serpenyőben enyhén barnára, majd vedd le a tűzről.

3. Add hozzá a krémsajtot, és várd meg, míg meglágyul.

Eközben a címlapon

4. Tegyél félre egy kanálnyi szalonnát, a többit pedig az összes hozzávalóval együtt tedd a turmixgépbe, és turmixold simára.

5. Sütőpapírral bélelt tepsire készíts kanállal 12 kupacot a keverékből, tetejüket szórd meg a félretett szalonnával.

6. Süsd 13-16 percig, amíg szépen feljönnek, és aranybarnára sülnek.

7. Melegen is eheted, de a hűtőben is eláll pár napig. Mikróban vagy sütőben újra megmelegítheted.

címkék: