Létrehozva: 2015.11.18.

Csokis túrógombóc: fogyókúrás desszertek királya!

Túró és csoki: talán nem is létezhet jobb párosítás, ha a tökéletes diétás desszert megalkotása a cél. A túróban és a keserû csokiban alig van szénhidrát, így e finomságtól lehetetlen elhízni!

Egészségesen élni nem azt jelenti, hogy mindenről le kell mondanod, ami finom az életben! Itt van például ez a ránézésre isteni túrógombóc, nyugodt szívvel eheted, akár az esti órákban is! Kimondottan kevés szénhidrát van benne, diétádba is beillesztheted! Csábulj el, mert ezúttal nem tilos!

 


Csokis Túrógombóc

Knap Daniella receptje


Hozzávalók

(18 db-hoz)
1/2 kg túró
2 db tojás
10 g útifűmaghéj őrlemény
1 ek Update1 tejföl (házi túró esetén nem szükséges)
1 cs Update1 Vanilla sweet
20 g Update1 Zero
1 csipet só


Töltelék:
50 g Update1 Cake Sweet étbevonó


Bevonat:
kb 1/3 zacskó Update1 panírmorzsa


Öntet:
50 g Update1 Cake Sweet étbevonó
200 ml cukrozatlan habtejszín
10 g Update1 Zero
15g kakaópor (10-12 % kakaóvaj tartalmú)



Így készítsd:
1. A túrót törd össze villával, keverd hozzá a tejfölt. Ezután dolgozd bele a tojásokat, a sót, az édesítőt, a vanillát és az útifűmaghéj őrleményt.

2. Mérj 1 evőkanálnyi (kb. 30 grammos) darabokat a masszából

3. Mindegyik részbe tegyél 1/4 kocka Update1 Cake sweet étbevonót, vagy keserű csokoládét.  A halmocskákat formázd golyókká, és ha az összes elkészült, pihentesd a gombóckákat 1 órán keresztül a hűtőben.

4. Közben a morzsát pirítsd meg egy serpenyőben. 

5. készítsd el a csokikrémet. A tejszínt melegítsd át az édesítővel, a tűzről levéve keverd el benne a csokoládét és a kakaóport úgy, hogy csomómentes legyen. Majd tedd vissza az edényt a tűzre és melegítsd addig a krémet, míg szépen besűrűsödik.

6. A gombócokat lobogó, sós vízben főzd ki, még melegen forgasd meg a morzsában. A gombócokat a csokoládékrémmel meglocsolva tálald.


Tippek:

  • Tejföl inkább a szárazabb túróhoz kell.
  • Érdemes precízen kimérni a gombócokat így mindegyik szép egyforma lesz.
  • Ne ijedj meg, a főzővíz kissé nyúlós lesz miután kifőzted a gombócokat, de ez csak az útifűmaghéj őrleménytől van.
  • A gombócokat hagyd kissé hűlni tálalás előtt, mert az útifűmaghéjtól nyúlósabb az állaga. Ez a kis eltérés azonban langyosan már nem érzékelhető.


  •  

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    A TV2 házaspárja váratlanul különvált

    origo.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

    borsonline.hu

    Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

    magyarnemzet.hu

    Kiderült, hogy ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Salgótarjánban

    ripost.hu

    "Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

    mandiner.hu

    Miért rúgta ki a jóbarátját Novak Djokovics?

    origo.hu

    Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

    mindmegette.hu

    A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

    ripost.hu

    Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

    ripost.hu

    Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó