FITTFAZÉK

Chia­ma­gos ke­nyér­lán­gos a leg­újabb di­é­tás őrü­let!

Ez a finom, iga­zán ma­gya­ros étel mától bün­tet­le­nül ehető min­denki szá­mára. Össze­te­vői egy­szerre se­gí­tik, hogy be­in­dul­jon a fo­gyás és hogy ne ugor­jon meg a vér­cu­kor­szin­ted a fo­gyasz­tása után.

Eddig tiltólistán volt a diétázók számára ez régi, hagyományos magyar étel. Most már büntetlenül eheted, mivel a tészta összetevői nem emelik meg a vércukorszintedet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Garantáltan nem leszel éhes ezután a szuperfinom kenyérlángos után.

A tésztájából készíthetsz pizzát is, vagy bármilyen más feltéttel megcsinálhatod, amikor csak megkívánod.

Chiamagos kenyérlángos

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 7 dkg mandulaliszt
  • 2 dkg kókuszliszt
  • 12 dkg lenmagliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 dl langyos víz

a tetejére:

  • 1 doboz tejföl
  • 1 fej felkarikázott lila hagyma
  • 4 szelet bacon, felkockázva, kicsit átsütve
  • újhagyma (elhagyható)

Így készítsd el:

Eközben a címlapon

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Keverd össze egy tálban az összes száraz hozzávalót, add hozzá lassan adagolva a langyos vizet, és a kezeddel gyúrd egységes masszává az egészet. Ha túl lágy, adj hozzá még lisztet, ha túl kemény, akkor kevés langyos vízzel puhítsd.

3. Egy nagyobb tepsibe tegyél sütőpapírt, aminek olajozd be a felületét, a tésztát pedig simítsd rá egyenletesen az olajozott felületre.

4. Kend meg tejföllel, majd szórd rá a felkarikázott lila hagymát, és a felkockázott szalonnát.

5. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Szórd meg felkarikázott újhagymával, ha szereted. Még melegen szeleteld fel!

Tipp:

A tésztát használhatod pizzakészítésre is, akkor paradicsomszósz, sonka, gomba és sajt kerülhet a tetejére.