kulcsár edina
Ilyen finom túrótortát még nem ettél büntetlenül! Kóstold meg és biztos, hogy nem tudod majd abbahagyni!
Édesség utáni vágyadat könnyen csillapíthatod ezzel a finom és könnyű tortával. Teljesen nélkülözi a magas szénhidrát tartalmú összetevőket, így nyugodtan eheted akár este is. Nagyon gyorsan el tudod készíteni és bármikor lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatsz belőle egy-két szeletet. Ez a desszert biztosan nem ugrasztja egekbe a vércukor szinted!
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Keverd össze a túrót a reszelt citrom héjával, a tojássokkal, a vajjal, egy csipet sóval és 2 kanál édesítővel.
2. Keverő géppel krémesítsd, majd adj hozzá 2 evőkanálnyi pudingport.
3. Az egészet simítsd bele a tortaformába.
4. A tejfölt keverd össze a maradék édesítővel, mehet bele 2 teáskanálnyi a citrom a levéből, plusz a maradék pudingpor. Majd simítsd a túrókrémre.
5. 180 fokos sütőben kb. 40 percig süsd úgy, hogy az elején, fél óráig sütőpapírral takarod le a tetejét.
6. Ha kész, 4 tojásfehérjéből verj kemény habot, ezt simítsd a tortára, majd mehet vissza a sütőbe 5 percre. A tojásfehérjébe tehetsz pár csepp édesítőt, de nélküle masszívabb lesz a hab. Csodálatosan szépre sül!
Ha nem szereted a tojáshabot, kend meg a már kihűlt túrótortádat édesített és zselatinnal elkevert tejföllel.
Tipp
Hidegen, friss gyümölccsel tálalva a legfinomabb!