FITTFAZÉK

Bög­ré­ben sült ré­pa­torta: 5 perc alatt el­ké­szül

Ha sze­re­ted a ré­pa­tor­tát, most mu­ta­tunk neked egy alig 5 perc alatt el­ké­szít­hető, egy­sze­mé­lyes re­cep­tet. Jó hír: annyira egész­sé­ges, hogy gond nél­kül meg­ehe­ted az egé­szet.

Ez a finomság 5 perc alatt elkészül. Laktató, akár 2 személynek is elég, ésnagyon egészséges. Ezt a szólótortácskát akár a mikródban is megsütheted.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Persze öntet nélkül nem az igazi. Töltheted sajtkrémmel, vanília öntettel, mogyoró- vagy kókuszvajjal.  Itt most a sajtkrém receptjét mutatjuk meg.

Répatorta tésztája

HOZZÁVALÓK:

  • ¼ csésze tönkölyliszt (vagy fehérliszt)
  • ½ tk. fahéj
  • ¼ tk. sütőpor
  • 1/8 tk. szódabikarbóna
  • 1/8 tk. só
  • 1 ½ ek. barna cukor (vagy kókuszcukor)
  • 1 csipet szárított stevia levél (vagy még 1 ek cukor)
  • 1/3 csésze párolt répaszelet
  • 1 ek. tej (v. rizstej)
  • 1 ek. olaj
  • ¼ tk. vanília kivonat

ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy kis tálban keverd össze a száraz hozzávalókat a répa kivételével.

2. Turmixgépben keverd össze a folyékony összetevőket.

3. Add hozzá a répát, és dolgozd össze a száraz hozzávalókat a folyékonyakkal.

4. Töltsd az egészet egy kivajazott bögrébe.

Eközben a címlapon

5. Sütőben 180 Celsius-fokon 15 perc alatt kész. Ha mikróban sütöd, állítsd be 1 perc 20 mp-re.

Sajtkrém  töltelék

HOZZÁVALÓK:

  • ¼ csésze + 2 ek. krémsajt
  • ½ tk. vanília kivonat
  • csipet stevia v. 3-4 ek. porcukor
  • ¼  csésze tofu v. még több krémsajt
  • 2 ek. tej

ELKÉSZíTÉS:

1. Keverd össze mixerben a hozzávalókat. Hűtsd be jól.

2. Vízszintes irányban vágd el felénél a tortácskát, és töltsd meg a sajtkrémmel. Ha maradt krém, kend meg a tetejét is.