kulcsár edina
A tél kedvenc diétás vacsorája a ropogós cukkinifasírt, fetasajttal és bazsalikommal.
A cukkini az egyik legsokoldalúbb és legegészségesebb diétás zöldség. Alig tartalmaz szénhidrátot, rosttartalma viszont magas. Semleges íze lehetővé teszi, hogy bármivel kombinálhasd.
Most fetával,bazsalikommal és pestóval párosítottuk a cukkinit. Az enyhén sós, omlós feta a magyar konyhában nem megszokott alapanyag, ám ez esetben igazán különlegessé teszi ezt a ropogós finomságot.
1. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Add hozzá a lereszelt, kicsavart cukkinit és süsd 5 percig.
2. Egy tálban keverd össze a felvert tojásokat 3 evőkanál liszttel csomómentesre, majd add hozzá a tűzről levett cukkinit.
3. A keverékhez tedd a lereszelt fetasajtot, a tépett bazsalikomleveleket és a chilit.
4. Add hozzá a maradék lisztet, a sót, a borsot ízlés szerint, majd keverd össze az egészet.
5. Melegíts kb. 1/2 cm-nyi olajat egy serpenyőben, majd a masszából készíts tojás nagyságú golyókat és ellapítva süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Csepegtesd le egy papírtörlőn a kisült cukkinifasírtokat.
6. Tálald pestóval, bazsalikommal és fetasajttal.