FITTFAZÉK

A világ leg­fi­no­mabb tej­fö­lös sajt­tor­tája, amit min­denki imád

Nem elég, hogy is­teni finom és gyö­nyö­rűen néz ki, de ebből a desszert­ből min­den di­é­tázó is jó ét­vággyal ehet, hi­szen cukor nél­kül ké­szül. Ké­szítsd el, kós­told meg. Ez a tor­ta­csoda téged is rabul ejt!

Íme, a legjobb példa arra, hogy a cukor nélkül készült sütemény nemcsak egészséges, hanem fantasztikusan is néz ki! Látványával nem lehet betelni, ráadásul nagyon finom! Szerencsére bátran ehetjük, mivel ez a desszert biztosan nem hizlal. Cukor és finom liszt nélkül készült, bátran ehetsz két szeletet is!

Tejfölös sajttorta friss gyümölcsökkel

Knap Daniella receptje

EZEKET OLVASTAD MÁR?

HOZZÁVALÓK:

Tészta:

  • 125 g Update Kex box vaníliás-kókuszos keksz
  • 50 g vaj

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g tejföl
  • 1 cs. U1 Vaníliás pudingpor
  • 1/2 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítőszer (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 6 db tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Öntet:

Eközben a címlapon
  • friss bogyós gyümölcsök (málna, áfonya, ribizli, szeder), ízlés szerint
  • cukor nélkül készült szamócalekvár (pl. Update), ízlés szerint

Díszítés:

friss eper, áfonya

Így készül:

1. Az összemorzsolt kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal.

Majd a tömény morzsalékot nyomkodjuk bele egy kb. 18 cm átmérőjű tortaformába.

2. A mascarponét keverjük ki az Update édesítővel, a pudingporral és a tejföllel. Végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat és belekaparjuk a vaníliarúd belsejét.  A masszát homogénné keverjük egy botmixerrel.

3. Öntsük a kekszes alapra a krémet, mehet is a sütőbe.

Nagyon fontos, hogy ezt a tortát vízfürdőben süssük. A vízfürdőhöz állítsuk a formát egy mélyebb tepsibe, öntsünk fel vízzel kb a forma magasságának feléig.

4. A 150 fokon, kb. 50-60 perc alatt tökéletesre sül.

5. A kész tortát vegyük ki a sütőből, de hagyjuk a kapcsos formában kihűlni. Így tegyük a hűtőbe is. Csak közvetlen fogyasztás előtt, egy vékony élű késsel óvatosan körbevágva emeljük ki.

6. A mázhoz turmixoljuk össze az eperdzsemet néhány szem friss gyümölccsel, majd forraljuk fel egy pillanatra.

Hagyjuk kicsit hűlni, ha már csak langyos, Amikor langyos kenjük le vele a torta tetejét.

7  Pakoljuk meg a sajttortát friss eperrel, áfonyával, málnával és már tálalhatjuk is.

TIPPEK:

- A sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni közben!

- A sajttortát érdemes jól kihűteni díszítés és fogyasztás előtt! Az a legjobb, ha a torta már előző este elkészül és csak másnap díszítjük, tálaljuk.