kulcsár edina
A friss eper, a hûsítõ citromos limonádé, a házi tejszínhab tökéletes kombináció a kánikulában. Felüdít és energiával tölt fel. Az elkészítése pedig nem is lehetne egyszerûbb! Nem kell hozzá bekapcsolnod a forró sütõt, mert anélkül készül.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
Limonádés tejszínhab: Hűtsd le a a habverőtálat és a habverőkeverőt 30 percre a hűtőben. Öntsd bele a zsíros tejszínt, a porcukrot, a vaníliát, és közepes erősséggel verd 2 percig. Könnyű és sűrű lesz. Keverd bele a citromhéjat és a citromlé felét. Ízlés szerint adhatsz még hozzá citromlevet.
A torta: az Oreo felét mártogasd a citromlébe. Fektesd a mártott kekszeket egy 20x20 cm-es üvegedény aljára egy rétegben. A következő réteg a citromos tejszínhab, majd az eperszeletek. Ezután ismételd meg a három réteget: Oreo, tejszínhab, eper. A legfölső eper- réteget szórd meg a maradék Oreo szétmorzsolt darabjaival.
Tipp:
1 egész éjszakára hűtsd be, mielőtt felszeleteled.