Létrehozva: 2023.09.08.
Módosítva: 2023.09.08.

Magyar fotóművészeti kiállítás Nanushka New York-i márkaboltjában

Egy hétig látható New York belvárosában a kortárs magyar fotóművészek munkáiból óriási érdeklődés mellett megnyílt Photo Couture című kiállítás.

 A New York művészeti negyedeként is ismert SoHo szívében a Nanushka márkaboltjában látható tárlaton nyolc fiatal magyar fotós munkái mutatkoznak be, kapcsolódva a divat témájához.
 A bemutatott alkotásokban a magyar fotográfia öröksége ötvöződik a modern motívumokkal - hangzott el az M1-en.

A magyar divattervező Sándor Szandra, a Nanushka márka alapítója és kreatív igazgatója


 A Photo Couture című tárlatot a New York-i Divathéttel (New York Fashion Week) egy időben rendezik és fiatal magyar tehetségeknek biztosít alkalmat bemutatkozásra az Egyesült Államokban.
 A kiállított képek a divatfotográfia és a fotóművészet határán mozognak. Például az Európában már sikeres fotós, Barna Bálint két olyan alkotása is látható, amelyek egy német magazin számára készült sorozat részei.
 A megnyitóról készült tudósításban elhangzott: Magyarországnak és az ifjú magyar művészeknek különleges kapcsolata van a fotóművészettel, hiszen olyan klasszikusok látásmódját viszik tovább, mint André Kertész, Robert Capa vagy Moholy-Nagy László.

 


 "Ráadásul a világhírű magyar divatmárka, a Nanushka által biztosított színvonalas környezetben láthatja őket elsőként az amerikai közönség" - hangsúlyozták.

A magyar divattervező üzlete New Yorkban számos rangos esemény otthona


 Bordán Lili színésznő a műsorban kiemelte: meglepte, hogy milyen fantasztikus miliőben kapott helyet a kiállítás.  "Gyönyörűek a fotók" - méltatta a tárlatot.
 

 Palotai Csenge, a Liszt Intézet New York igazgatója hangsúlyozta: megtiszteltetés, hogy folyamatosan segíthetik a tehetséges, feltörekvő magyar művészek tengerentúli bemutatkozását. Mint mondta, bízik benne, hogy a különleges magyar látásmódot megszereti a New York-i közönség.  A kiállító művészekről szólva kiemelte: fiatalok, tehetségesek és szerethetők. Többen már nemzetközi sikereket is elértek, úgyhogy reméljük, most az Amerikai Egyesült Államokban is megismerik és megszeretik őket - mondta.

 


 Robert Capát idézve úgy fogalmazott, "nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni". "Hát itt vannak most a magyarok és nagyon tehetségesek" - hívta fel a figyelmet a művészekre.
 A Liszt Intézet New York és az EDGE Communications művészeti ügynökség közös szervezésében, a Magyar Divat & Design Ügynökség közreműködésével szerdán nyílt tárlaton Ajkai Dávid, Albert Alianna, Barna Bálint, Bolla Vivienne, Donka Panna, Lábady István, Martin Wanda és Varga Marietta alkotásai láthatók.


 A jövő szerdáig zajló New York-i Divathét a divatszakma egyik meghatározó globális programja. A Photo Couture című tárlat az első, New York-i bemutatkozás után több helyen látható lesz. A magyar közönség október 19. és 22. között az Art Photo Budapesten, az Art Market Budapest kísérőrendezvényén láthatja a kiállítást. A műsorban kitértek arra, hogy Budapesten, a W Budapest Hotelben a Nanushka legújabb, Kopjafa nevű kollekciója egy installáción keresztül mutatkozik be. A világsikerű magyar divatmárka nemcsak a tengerentúlon, hanem itthon is őrzi és népszerűsíti a magyar kultúrát - hangsúlyozták.


 

Mint elhangzott, a Nanushka egyik legfontosabb célja, hogy megismertesse Magyarországot és a magyar kultúrát külföldön. "A Kopjafa kollekció esetében sincs ez másként, ami ezúttal is a magyar hagyományokból építkezik és ősi szellemi örökségünket, illetve motívumainkat ötvözi modern és új elemekkel" - emelték ki.

A Nanushka Kopjafa nevű kollekciója már Budapesten is látható


 A Nanushka Kopjafa nevű kollekciója a Budapest Central European Fashion Week keretében látható szeptember 14-ig Budapesten
 

 

origo.hu

Meglőtték Robert Ficót, kritikus az állapota

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

life.hu

Jennifer Lopez és 16 éves lánya kéz a kézben sétált Párizs utcáin: Emme-t csak ritkán láthatjuk

hirtv.hu

Egy kiszivárogtatott videóban hallható a Fico elleni merénylet elkövetőjének vallomása + videó

ripost.hu

Egyszerűen megállíthatatlanok: ez a négy csillagjegy sohasem adja fel

mandiner.hu

Véget ért Robert Fico műtéte: az orvosok mindent megtettek

ripost.hu

Tragédia érte Tóth Gabi szerelmét, Papp Máté Bencét

mindmegette.hu

Az air fryerek egészségügyi mellékhatásai, amikről senki nem beszél

ripost.hu

Az egész ország citromsárgába borul, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

ripost.hu

4 csillagjegy, akik szakítás után is megszállottan ragaszkodnak az exükhöz

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Itt az új nyári trend, soha többé nem ver át a fagyiárus

SIKK

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

SIKK

Újra divat a szoknya. Te melyikben perdülnél táncra?

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi