POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.16.

Orbán Viktor: A kommunisták akartak így elhallgattatni!

Betiltották Brüsszelben a konzervatív konferenciát.

Betiltották Brüsszelben azt a konzervatív konferenciát, amelyen a tervek szerint szerdán szólalna fel Orbán Viktor miniszterelnök. A rendezvényt így is csak a harmadik lehetséges helyszínen tudták megkezdeni, miután az első kettő visszalépett. Néhány felszólalás után azonban itt sem tudták folytatni a konferenciát, mert ezt a rendőrség megakadályozta. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azt mondta, Brüsszel többé nem a szabadság fővárosa, hanem a baloldali-liberális elnyomás eszköze. Kiemelte: a szuverenista, bevándorlásellenes és békepárti erőket nem lehet elhallgattatni.

Rendőrök sorfala vette körbe a brüsszeli Claridge nevű szállodát kedd délelőtt. A hatóság emberei azután érkeztek a helyszínre, hogy elkezdődött a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferencia.

Az eseményt már múlt héten megpróbálták ellehetetleníteni, aminek főelőadója Orbán Viktor miniszterelnök lett volna szerda délelőtt, de a tervezett felszólalók között szerepelt még Éric Zemmour francia elnökjelölt, Gerhard Müller német bíboros, Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának volt elnöke, valamint Mateusz Morawiecki, Lengyelország korábbi miniszterelnöke.

Fotó: Orbán Balázs közösségi oldala

A NatCon hírének hallatán azonban antifasiszta szervezetek megfenyegették a rendezvénynek helyet adó tulajdonosokat, hogy „ha nem térnek észhez”, akkor fokozzák a tiltakozást, valamint egyesével kipécézik őket az online térben. A brüsszeli rendőrség akkor azt ígérte: bíznak abban, hogy bármilyen tüntetést kezelni tudnak. Philippe Close,

a város szocialista polgármestere azonban arra kérte az MCC brüsszeli intézetét, mondják le a rendezvényt.

A fenyegetések ellenére – hatalmas érdeklődés mellett – a harmadik helyszínen mégis elkezdődött a konferencia, amiről az X nevű közösségi oldalán egy fotóösszeállításban számolt be Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Az esemény 11 óra után azonban váratlan fordulatot vett. A rendőség másodjára is felvonult a szállodánál és

az egyik parancsnok azt közölte a szervezőkkel, nem képesek megvédeni a szólásszabadságot ezen az eseményen.

„Megmagyarázná, kérem?” – hangzik el a felvételen a szervezők kérdése.

„Ez itt a polgármester határozata arról, hogy leállítják a rendezvényt. Ez itt az indoklás, és több cikkely, amelyek megmagyarázzák a döntést” – válaszolta a parancsnok.

 

„Attól félek, hogyha megengedjük, hogy így viselkedjenek, a demokrácia, a szabadság ellen, akkor a helyzet még rosszabb lesz” – állapította meg Frank Füredi, aki a helyszínen az M1-nek azt mondta: ami most történik

olyan, mintha diktatúra lenne az unió fővárosában.

Az MCC brüsszeli intézetének ügyvezető igazgatója az MTI-nek is nyilatkozott. A tudósítás szerint Füredi úgy fogalmazott: Egy technikai okot próbálnak politikai állásfoglalásra használni, azt mondták a tulajdonosnak, hogy ha nem állítja le a rendezvényt, le fogják kapcsolni az áramot.

Anthony Gilland egy másik szervező a Reutersnek arról beszélt: az egyik ok, amivel a végzést indokolták, hogy ellentüntetés lesz, amelyet a közösségi médiában hirdetett meg az Antifa.

A rendőrség pedig nem képes megvédeni a szólásszabadságot ezen a rendezvényen, ami nagyon nehezen érthető.

 Távirati Iroda kedd délután Emir Kir-t, Brüsszel kerületi polgármesterét idézi, aki közösségi oldalán azt írta: ő adott ki végzést a kétnaposra tervezett rendezvény betiltására, és úgy fogalmazott: nem látják szívesen a szélsőjobboldalt.

„Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort”

– reagált Menczer Tamás a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a történtekre. Hozzátette: a háborúpártiak mindenáron el akarják hallgattatni a béke hangját, és bele akarnak nyomni bennünket a háborúba.

 

 

„Brüsszel többé nem a szabadság fővárosa, hanem a baloldali, progresszív liberális elnyomás eszköze, ezért változásra van szükség, és az Európai Parlamenti választások június 9-én el tudják hozni ezt a változást” – erről pedig a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs beszélt Brüsszelben.

A miniszterelnök a Facebookon azt írta:

„Brüsszel szintet lépett.

Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják.

Nincs mese, június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!”

Orbán Viktor az X-en is reagált, ahol azt írta: „Azt hiszem, nem bírták tovább a szólásszabadságot. Utoljára akkor akartak elhallgattatni a rendőrséggel, amikor a kommunisták ’88-ban rám támadtak. Akkor sem adtuk fel, és most sem adjuk fel!”

A szólásszabadság, ami annyira fontos volt Európának, az új, a jelenlegi Brüsszelben már nem létezik – jelentette ki Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli központjának vezetője Brüsszelben kedden.

A Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) szünetében az MTI-nek nyilatkozva Frank Füredi elmondta, a belga fővárosban három kerületi polgármester próbálta megakadályozni a rendezvény megtartását. Mindhárman jelezték: büszkék arra, hogy meggátolják a rendezvényt.

Bátornak nevezték magukat, mert nem hagynak beszélni bennünket” – fogalmazott.

Azt mondta, Brüsszelt a szólásszabadsággal és a demokráciával ellenséges erők foglalták el, akik a szólásszabadságot feláldozzák az intolerancia oltárán. Az Európai Unió szívében kudarcot vall az az erőfeszítés, hogy megőrizze minden polgár jogát a gyülekezéshez és a politikai gondolatok szabad megvitatásához – tette hozzá.

Katasztrofálisnak nevezte, hogy a kerületi vezetők megfenyegették azokat a beszállító cégeket is, amelyek a rendezvény kiszolgálására szerződtek a szervezőkkel. A jelenlegi helyszínt biztosító kerület arra szólította fel az üzemeltetőt, hogy kapcsolja le a villanyáramot az egész épületben, ellehetetlenítve ezzel a rendezvény megtartását. Kis totalitárius vezetőként működnek – húzta alá Füredi, majd hozzátette: morális magasságokból beszélnek, miközben teljesen természetesnek tartják, hogy a konzervatív véleményeket elhallgattatják.

Mi a konferencián nem forradalmat tervezünk, hanem különböző álláspontok szerint komoly politikai kérdésekről beszélünk” – fogalmazott, majd hozzátette: Magyarországon ilyen elképzelhetetlen. Ilyen legfeljebb a kommunista idők alatt volt elképzelhető.

Sok tapasztalatom van Nyugaton, de ilyesmi még sosem fordult elő. Ez az új világ Nyugaton” – tette hozzá Frank Füredi.

origo.hu

Meghalt a Magyar Rádió sportriportere

ripost.hu

Az egész ország citromsárgába borul, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

borsonline.hu

Szinte senki nem tud helyesen válaszolni erre a 10 kérdésre! Teszteld a földrajz tudásod!

mandiner.hu

Meglepetés: fontos szövetségeseivel szemben állt Magyarország mellé Németország

mindmegette.hu

Az air fryerek egészségügyi mellékhatásai, amikről senki nem beszél

vg.hu

Az oroszok váratlan helyen leltek irdatlan nagy olajmezőkre, és még ebből is baj lehet

ripost.hu

Megőrültek a Red Bullnál, Max Verstappen miatt mondana fel a legfontosabb ember

lakaskultura.hu

Hangulatos pici erkély: ezt a DIY megoldást imádni fogod!

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

ripost.hu

Hazafelé menet elájult és a kórházban ébredt fel Rubint Réka

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Tűzzel játszik a Nyugat: felmerült az ukrajnai repüléstilalmi zóna bevezetése

POLITIK

Szóltak az oroszok: a NATO fellépése Ukrajnában nukleáris háborúhoz vezethet

POLITIK

Kartellezésért büntették 16 millióra a Tisza Párt jelöltjét

POLITIK

Nem fogadunk be illegális migránsokat

POLITIK

Újabb hatalmas fegyverszállítmányok Ukrajnának

POLITIK

A békepárti álláspontot a választásokon tudjuk megvédeni.