POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.17.

- Ne lőjenek! - mondta Orbán Viktor az újságíróknak

Egyik háborús övezetből egy másikba.

Kezét a magasba emelve szállt ki az autóból Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia helyszínén.

„Ne lőjenek” – mondta a kormányfő az újságíróknak – arra utalva, hogy a rendezvényt először egy brüsszeli, kerületi szocialista polgármester betiltotta, az eseménynek eredetileg otthont adó épületet pedig kedden blokád alá vonta a belga rendőrség.

Ne lőjenek!

A végzést azzal indokolták, hogy az Antifa ellentüntetés hirdetett meg a konferencia idejére, ezért nem lehetne megvédeni a szólásszabadságot a rendezvényen.

Európa progresszív liberális óceánjában jelenleg Magyarország a különbözőség szigete, a megfelelő hely, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetnek és politikai terveket szőhetnek a jövőre vonatkozóan. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián Brüsszelben, amely végül korlátozás nélkül folytatódhatott, miután éjszaka a belga bíróság hatályon kívül helyezte a megtartását tiltó polgármesteri határozatot. A kormányfő úgy fogalmazott: a szabadság harcosainak ismételten aktívnak kell lenniük és cselekedniük szükséges Európában.

A tegnapi betiltó végzést azzal indokolták, hogy az Antifa ellentüntetés hirdetett meg a konferencia idejére, ezért nem lehetne megvédeni a szólásszabadságot a rendezvényen.

A konferencia első napja a polgármester döntése miatt meghiúsult. Éjszaka azonban egy konzervatív jogvédő civil szervezet kezdeményezésére a bíróság végül eltörölte a baloldali városvezető tiltását.

Orbán Viktor érkezéskor úgy fogalmazott: az, hogy tegnap betiltották, majd mégis engedélyezték a rendezvény megtartását, jól mutatja, milyen állapotban van ma Európa.

„Olyan mint a nyolcvanas évek végén volt ez Magyarországon, ahol a szabadság erői meg az elnyomás erői viaskodnak egymással. Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben” – fogalmazott Orbán Viktor.

„Egy háborús övezetet hagytam el, hogy ide jöjjek, de nem gondoltam volna, hogy egy másik háborús övezetbe érkezem Brüsszelbe” – így foglalta össze az eseményen szerdán elsőként felszólaló Melanie Phillips a konferencia ellehetetlenítése körüli botrányt. A Jeruzsálemben élő brit újságíró arról beszélt: a liberalizmus felfedte valódi arcát.

A liberális eltörlés kultúráját látjuk működés közben – utalt vissza a keddi eseményekre Európai Konzervatív nevű kiadvány főszerkesztője, Ellen Fantini is. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a konzervatív értékek ma politikai támadás alatt állnak.

„Magyarország innen nézve a különbözőség szigete” – erről már a konferencia második napjának fő szónokaként beszélt Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: Magyarországon a konzervatívok szabadon beszélhetnek, miközben az Európai Unió elnyomja és zsarolja azokat az országokat, amelyek kilógnak a liberális fősodorból. A kormányfő kiemelte: a nemzeti konzervativizmus legfontosabb feladata ma a szabadság, és a béke védelme, ehhez viszont a választáson meg kell változtatni az európai politikai vezetést.

 

„Megígérték a zöld átállást, ami elbukott. A mezőgazdaság helyzetének javítását ígérték, a gazdák most mégis tüntetnek Európa-szerte. Azt mondták, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, de az továbbra is tart. Azt is mondták, hogy megállítják az illegális bevándorlást, de a migráció nagyobb méreteket ölt, mint valaha. Bármit ígérnek, az hamis, ezért menniük kell” – jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő az illegális migrációról szólva hozzátette: Magyarország nem kevert társadalmat akar, hanem meg akarja őrizni a kultúráját és a hagyományait.

„Nincs szükség közös uniós migrációs politikára, a migráció kérdésének nemzeti hatáskörbe kell tartoznia. Magyarországon a határokon kívül kell várniuk mindazoknak, akiknek menekültügyi kérelmük elbírálása folyamatban van. Ez a legfontosabb kérdés, ez a vörös vonal. Ha ezt nem sikerül elérni Európa-szerte, a migráció kérdése nem oldható meg” – szögezte le Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte: Európában olyan vezetőket kell találni, akik tisztelik a nemzeti kormányokat, és az európai nemzetek szuverenitását.

 

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki a Nyugati pályaudvarnál talált rejtélyes koporsóról

ripost.hu

Hideg zuhany: eltiltották a magyar sportolót, nem indulhat a párizsi olimpián

ripost.hu

Az egész ország citromsárgába borul, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

vg.hu

Az oroszok váratlan helyen leltek irdatlan nagy olajmezőkre, és még ebből is baj lehet

ripost.hu

Lehetetlen IQ teszt: zseni vagy, ha meg tudod oldani

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek élete legjobb nyara következik 2024-ben

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

ripost.hu

Félrenyelte a bolognai spagettit a bölcsődében és meghalt egy kisfiú

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Tűzzel játszik a Nyugat: felmerült az ukrajnai repüléstilalmi zóna bevezetése

POLITIK

Szóltak az oroszok: a NATO fellépése Ukrajnában nukleáris háborúhoz vezethet

POLITIK

Kartellezésért büntették 16 millióra a Tisza Párt jelöltjét

POLITIK

Nem fogadunk be illegális migránsokat

POLITIK

Újabb hatalmas fegyverszállítmányok Ukrajnának

POLITIK

A békepárti álláspontot a választásokon tudjuk megvédeni.