Létrehozva: 2023.01.12.

Ettől a rafinált trükktől lesz isteni a palacsinta

Fantasztikus palacsinta tésztát készíthetsz, mutatunk három ötletet, ami nagy segítséged lesz. Válaszd ki a neked legmegfelelőbbet, de kombinálhatod is őket.

Szerző Sors Edina

A palacsintát szinte mindenki szereti, édes és sós töltelékekkel is lehet ízesíteni. Elkészíteni viszont már nem minkendkinek sikerül, előrodtul, hogy lelaragad, elszakad a tészája. Ha isteni desszertet szeretnél készíteni a vendégeknek, akkor érdemes bevetni  három trükk közül valamelyiket. 

Pancakes,Crepes,With,Ice,Cream,With,Caramel,Sauce
Fotó: Natalia Lisovskaya / shutterstock

1. Édes palacsinta készítésekor tegyél a megszokott tésztába kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Nem csak sokkal finomabb lesz, de tuti nem szakad szét a tészta.

2. A palacsinta tésztájába keverj bele 2-3 ek olajat. Sütésnél az első alá is önts egy keveset, a további palacsinták sütésénél, már az is elég ha éppen csak megkened a sütőt. Rá fogsz érezni, és a tökéletes tésztát fel is dobhatod, könnyen meg tudod fordítani. 

3. A tésztát úgy keverd ki, hogy ne csak tejjel hanem fele-fele arányban szódával, vagy szénsavas ásványvízzel hígítsd fel. Így egészen biztos nem ragad le sütéskor, és vékonyabb is lesz. Tejérzékenyek a tejet teljesen el is hagyhatják.

+ 1 tipp:

Mielőtt kisütöd a tésztát , pihentesd a hűtőben 30 percig.

Vaníliás palacsinta tészta

Thin,Pancakes,Filled,With,Vanilla,Cream
Fotó: Loredana Catana / shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 3 tk olaj olaj
  • 2 dl szóda
  • sütéshez olaj

Így készítsd el:

  1. A tojást a cukorral, a pudingporral és a sóval keverd habosra, keverd hozzá a tejet is.
  2. Apránként adagold hozzá a lisztet, és keverd szép simára a tésztát. Öntsd hozzá az olajat és a szódát is és keverd el teljesen.
  3. Forrósítsd fel a palacsintasütőt, ecsettel olajozd meg, és amikor forró, terítheted is bele a tésztát.
  4. Ízlés szerint pudinggal, lekvárral Nutellával, friss gyümölccsel, kakaóval töltsd meg.

Jó étvágyat!

 

origo.hu

Ez a világ legnagyobb barlangvára, és itt van a szomszédban - képek

ripost.hu

A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

borsonline.hu

Ekkor vegyél ki szabadságot: eláruljuk, mikor lesz a legjobb idő a nyáron

hirtv.hu

Kikapott a magyar válogatott Svájcban

ripost.hu

Áll a bál Moszkvában: Sztankovicsnak máris hadat üzentek

magyarnemzet.hu

Jó hír érkezett a nyugdíjasok számára, ennyit nőhet az ellátásuk idén

ripost.hu

Ugrik a Porsche, új autót kap Gulácsi Péter és Orbán Willi

travelo.hu

Videó: Tragédia a Mount Everesten - megdöbbentő, miért veszthette életét a hegymászó

ripost.hu

Pénzhoroszkóp: ennek a 3 csillagjegynek nyár végére brutálisan tele lesz a tárcája

ripost.hu

Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

ripost.hu

Csak az emberek 2 százaléka képes megfejteni ezt az optikai illúziót - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

FAZÉK

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Így készül a hamisítatlan, balatoni strandlángos, szuper ez a recept

FAZÉK

Ha így főzöd az eperlekvárt, sokáig szép piros marad

FAZÉK

Ez a bundáskenyér mindent lepipál, pedig csak egy apró változtatás kell hozzá

FAZÉK

Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?