POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.15.

A békepárti álláspontot a választásokon tudjuk megvédeni.

Békét akarunk, nem akarunk bevándorlást.

A június 9-i választás arról szól, hogy háború vagy béke, és szuverenitási kérdés is. A kérdés az, hogy nekünk, magyaroknak van-e jogunk azt mondani, hogy békét akarunk, nem akarunk bevándorlást, nem akarjuk „ezt az LMBTQ-gender marhaságot” – mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az M1 szerda reggeliműsorában.

Menczer Tamás álláspontja szerint ezekben a kérdésekben csak a magyar emberek dönthetnek, és a támogatásukkal „a szuverenitási harcot meg lehet nyerni”. „A külpolitikánkról, alapvető sorskérdésekről mi döntünk, soha nem ruháztuk át a jogot Brüsszelre, hogy eldöntsék, Magyarország bevándorlóország legyen-e, soha nem jogosítottunk fel senkit arra, hogy döntsön arról, kell-e mennünk egy háborúba vagy sem” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Emlékeztetett arra, hogy

a bevándorlással kapcsolatban 2015-ben szintén egyedül voltak a magyarok, „aztán kiderült, hogy nekünk volt igazunk, ma már józan ésszel senki nem vonja kétségbe, hogy a magyar álláspont legitim, igazunk van és igazunk volt”.

Most a békepárti álláspont van kisebbségben, de ez nem azt jelenti, hogy nincs igazunk, a tények azt mutatják, hogy „igazunk van, azonnali tűzszünet kell és béketárgyalások, ugyanis a csatatéren nincs megoldás, ott csak halottak vannak” – jelentette ki Menczer Tamás.

Megjegyezte: mindenki tudja, hogy Ukrajna nem fog győzni, ezért még veszélyesebb a helyzet, hiszen a háborúpárti politikusok azt mondják, „ez a mi háborúnk, meg akarjuk nyerni”, ha pedig Ukrajna nem fog győzni, akkor szerintük be kell menni katonával vagy atomfegyvert kell használni.

Jelenleg háborúpárti többség van az Európai Unióban és a NATO is óriási lépésekkel halad a háború felé; a háborúpárti vezetők politikai és gazdasági okok miatt akarják folytatni a háborút

– szögezte le a kommunikációs igazgató.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió Tanácsa kedden véglegesen jóváhagyta az új migrációs paktumot, rámutatott: ebből is látszik, mekkora a bevándorláspárti nyomás, hiszen korábban volt egy megállapodás, hogy ilyen döntést csak egyhangúlag lehet hozni, ezt viszont többségi döntéshozatallal „nyomták át”.

Ez pontosan olyan bevándorlási terv, mint eddig bármelyik, sőt még rosszabb – állapította meg Menczer Tamás.

Közölte, ennek a lényege is a migránsok behozatala, kvóták szerinti elosztása, ha pedig egy ország nem akar átvenni bevándorlókat, sokmillió forintot kell fizetnie fejenként. De már migránsgettókat akarnak létrehozni Magyarországon is, továbbá bevezetik az úgynevezett krízismechanizmust: ha azt mondják, krízis van, akkor korlátlanul küldhetik a bevándorlókat – fejtette ki a kormánypárti politikus.

Kijelentette:

„a békepárti pozíciót is csak a magyar emberek támogatásával tudjuk megvédeni és a bevándorlásnak is csak a magyar emberek támogatásával tudunk ellenállni”.

A békepárti, szuverenista erők támogatása esetén van remény a békére – vélte Menczer Tamás. Szerinte az európai országokban egyre többen látják, hogy ami most zajlik, nem európai érdek.

„Háború van, és az összes brüsszeli szankciós, energetikai, mezőgazdasági döntés rombolja az európai életszínvonalat. Ha ezt az európai emberek látják, és ennek megfelelően szavaznak, a hajót át lehet állítani” – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Menczer Tamás kiemelte: a helyzet drámai, napról napra súlyosabb, Németországban már a sorkötelezettség visszaállításáról beszélnek, sőt „a sorkatonaság európai dimenzióiról”.

„Minden egy irányba mutat: sorkatonaságot akarnak bevezetni és katonákat akarnak küldeni Ukrajnába. Sem erről, sem atombombákról nem akarunk hallani”

– hangoztatta a kormánypárti politikus. Hozzáfűzte, csak a magyar emberek támogatásával lehet a békepárti pozíciót megőrizni.

A szomszédságunkban dúló konfliktus, „nem a mi háborúnk, és ebből ki kell maradni” – jelentette ki hétfőn az Országgyűlésben mondott napirend előtti felszólalásában Menczer Tamás (Fidesz).

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: súlyos a helyzet, hiszen egyes nyugat-európai és uniós vezetők már a sorkötelezettség visszavezetéséről beszélnek, a francia elnök pedig arról, hogy ha az orosz erők áttörik a frontot, katonai erőt kell küldeni Ukrajnába, és hasonló gondolatokat hallani a háborúpárti amerikai demokrata párti vezetőktől is.

Arra figyelmeztetett: nem lehet kétségünk, ebben az esetben a magyar katonákat is elvinnék a háborúba, miközben világos, hogy Ukrajna nem tud győzni.

Hozzátette: Magyarországon itt van „a háborúpárti baloldalunk, Gyurcsány Ferenc vezetésével”, aki arról beszél, „háborúban fegyver kell a kézbe”, vagyis a legelfogadhatatlanabb és legsúlyosabb háborúpárti állításokkal lökne bennünket bele egy pusztító konfliktusba, ahol mindent elveszíthetünk. Azt javasolta a baloldaliaknak: kérdezzék meg az utca emberét, „ki akar meghalni Ukrajnáért?”

A június 9-i választás tétje: háború vagy béke. Aki itt rosszul dönt, az a döntését soha többet nem tudja kijavítani.

Ezért mondjuk mi azt, hogy június 9-én csak a béke, csak a Fidesz – fogalmazott Menczer Tamás.

Válaszában Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a több mint két éve tartó háborúval kapcsolatban a kormány álláspontja világos: elítéli az orosz agressziót, elismeri Ukrajna önvédelemhez és szuverenitáshoz való jogát és támogatja a menekülőket.

Ennek a háborúnak nem kellett volna kitörnie – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, a nyugati vezetők nem az emberi életek megmentése, a tűzszünet és a béke megteremtése érdekében dolgoznak, hanem „a háború eszkalációját látják maguk előtt”, és akár tíz évre is előre tervezik azt.

Kiemelte: a NATO egyértelműen a kiképzés és a fegyverküldés koordinálására készül, és ehhez 100 milliárd eurót kíván biztosítani, ami a háborús pszichózis fennállását mutatja. Illés Boglárka megemlítette: már készül a 14. szankciós csomag, aminek eleme lehet a nukleáris energia is, miközben Oroszország továbbra is az Egyesült Államok első számú uránbeszállítója, évi egymilliárd dollár értékben.

Persze azt is látjuk, hogy a magyar cégekkel hogy bánnak ebben a helyzetben: a kettős mérce itt is szemmel látható – említette meg az államtitkár, példaként azt hozva fel: miközben az OTP szankciós listára került, olasz vagy osztrák társát nem.

Az Európai Unió nem egy katonai célok érdekében létrejött közösség – hangsúlyozta az államtitkár, kiemelve, fontos volna, hogy a közösség térjen vissza eredeti célja, a béke és a jólét biztosításához, a NATO pedig védelmi közösségként nem fenyegetheti a nemzetközi biztonságot.

Az államtitkár mindenkit arra bíztatott, hogy június 9-én „a béke mellett, a kormánypártok mellett foglaljon állást”, hiszen „Magyarországon a békét mi tudjuk biztosítani és garantálni”.

Ha föltennénk az európai embereknek a kérdést, hogy el kívánnak-e menni Ukrajnába harcolni és meghalni, akkor azt mondanák, hogy nem – közölte a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Menczer Tamás szerint egyre több országban látják azt jól és pontosan az emberek, hogy mi történik. Hozzátette: ha föltennénk azt a kérdést, hogy el akar-e menni Ukrajnába meghalni ebben a háborúban és ez az ő háborúja-e, mint ahogyan a háborúpárti politikusok mondják, ez a mi háborúnk, „akkor szerintem azt mondanák, hogy nem. És ez nem a mi háborúnk”.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a bevándorlással kapcsolatban arról beszélt: Afrika lakossága az óvatos becslések szerint a következő 20 évben – nem 200 vagy 500 évben –, 750 millió fővel fog nőni, és eléri a 2 milliárd 200 millió körüli számot. „Tehát ha ennek a tömegnek csak egy része elindul, akkor nekünk harangoztak Európában” – fogalmazott a videóban Menczer Tamás.

origo.hu

Putyin új szövetsége mindent megváltoztat

ripost.hu

Ezt már nem lehet visszaszívni, lelepleződött Katalin hercegné titka

borsonline.hu

Lehetetlen retró kvíz: fogadjunk, hogy nem ismered fel a következő tárgyakat

metropol.hu

Pofont kapott a Liverpool magyar sztárja: Szoboszlai Dominik nem került be a legjobb 11-be

vg.hu

Orbán Viktor rövid és egyértelmű választ adott Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban

ripost.hu

Sosem volt még ilyen gyönyörű: csak úgy sugárzik új szerelme mellett Tóth Gabi

mindmegette.hu

Így néz ki belülről az első magyar Primark – videón az üzlet!

ripost.hu

Tragédia történt az éjjel, amíg aludtál

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

ripost.hu

Jön a változás, 3 csillagjegy életébe szól bele az univerzum

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Hajléktalanok vertek tábort a Mariahilfer Strassén Bécsben

POLITIK

Újabb 100 milliárd eurót pumpálnának a háborúba, már Trump győzelmére készülnek

POLITIK

Három ukrán férfi nyilatkozott: A háborút nem lehet túlélni

POLITIK

Állatoknak nevezte a Fidesz-szavazóit Magyar Péter

POLITIK

Kampány kezdődött az európai katonai sorozás bevezetésért

POLITIK

Putyin: Az ukrán hadsereg nem tudja megfordítani a háború menetét

POLITIK

Donald Trump: Orbán Viktor nem akar háborút, én sem akarok