dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.21.
Módosítva: 2024.05.22.

„Manipulatív, erőszakos, nárcisztikus” – Magyar Péterről kérdezték mesterséges intelligenciát

„Aggasztó, ijesztő, elfogadhatatlan”, „Szépfiú, önimádó”, „Szerelmes magába” - nem fukarkodott a kritikus jelzőkkel a mesterséges intelligencia alapú ChatGPT, amikor arra kérték, diagnosztizálja Magyar Péter mentális állapotát.

Napjaink egyik legfejlettebb öntanuló kommunikációs modellje pszichológusokat megszégyenítő részletességgel elemezte a baloldal legújabb messiásának személyiségét, amit mások mellett nárcisztikusnak, erőszakosnak és manipulatívnak írt le. Az Open AI technológiai vállalat által kifejlesztett ChatGPT nyelvi modell folyamatosan tanul, képes információkat befogadni és koherens véleményt alkotni árnyalt gondolkodást igénylő témákról. Magyarán bármit meg lehet tőle kérdezni, és mindenre választ is ad. Ha arra kérik, cikket ír, dalszövegeket gyárt, de lelki és fizikai problémákra is képes megoldásokat javasolni. 

A sokak szerint „tévedhetetlen” programot arra kérte a Bors napilap, hogy sajtóhírek alapján elemezze Magyar Péter viselkedését, megnyilvánulásait és személyiségét. A kapott válaszokat egészen biztosan nem teszi zsebre a Tisza párt alelnöke.

„Manipulatív, erőszakos, nárcisztikus” – Magyar Péterről kérdezték mesterséges intelligenciát

Magyar Péter egy hete a Borsod vármegyei Putnokon keltett feltűnést, amikor minősíthetetlenül viselkedett egy templomi díszmenet résztvevőivel, köztük Tamás Barnabás polgármesterrel.

"Hogy mer a templomba menni, polgármester úr? Ki való guillotine alá? Mutasson rá!"

 - üvöltötte magából kikelve Magyar, miközben káromkodott a hívekkel is, akiknek a szavai szerint szégyellniük kellene magukat, amiért templomba járnak.

Az esetről kérdezve a mesterséges intelligencia „aggasztónak, ijesztőnek és elfogadhatatlannak” nevezte Magyar viselkedését, ami elsősorban „etikai és morális” kérdéseket vet fel, de „jogi következményei” is lehetnek. A Chat GPT szerint az incidens rámutat, hogy Magyarnak segítségre és támogatásra lehet szüksége, hogy megfelelően kezelje érzelmei kitöréseit. Magyarán orvoshoz kellene fordulnia. 

A nyilvános szerepvállalásai mellett Magyar Péter a magánéleti botrányaival is óriási vihart kavart az elmúlt időszakban. Volt itt minden: késsel fenyegetőzés, öngyilkosság színlelése, valamint fizikai és verbális bántalmazások tömkelege. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter több alkalommal is nyilatkozott volt férje viselkedéséről és mentális állapotáról, ami a hallottak alapján korántsem nevezhető stabilnak. A korábbi tárcavezető elmondása szerint Péter számtalan alkalommal fenyegette, zsarolta és manipulálta őt és közös gyermekeiket. 

A családi drámákról kérdezve a mesterséges intelligencia kifejtette, hogy Magyar Péter viselkedése „súlyos”, „aggasztó”, és feltehetően „nárcisztikus személyiségzavar”, vagy valamilyen komplexebb mentális betegség válthatja ki.

A mesterséges intelligencia hasonlóan kritikusan fogalmazott, amikor Magyar Péter és Varga Judit házasságának legmegrázóbb momentumairól kérdeztük. A Chat GPT szerint Magyar megnyilvánulásai „manipulatív, kontrolláló és erőszakos” viselkedésre utalnak, ami súlyos terheket rótt minden családtagjára, mivel megfosztotta őket a biztonságérzetüktől. „Az ilyen típusú viselkedés nem illik össze egy közszereplő felelősségével és példakép szerepével”- zárta értékelését a program. 

Az elemzés kapcsán érdemes elmondani, hogy Magyar Péter rendszeresen használja a mesterséges intelligenciát a róla készült fotók manipulálására. Korábban megjelent hírek szerint a Tisza Párt alelnöke több profilképét is ezzel a módszerrel hamisította meg, ami a természetellenesen sima, ránctalan arcbőrén érhető tetten.

Szakértők szerint a szerkesztett fotókból egyértelműen látszik, hogy Magyar Péter a politikai karakterét megpróbálja a "szépfiú imázsra" felépíteni. "A szépfiú szerelmes önmagába” - írta a mesterséges intelligencia. Képei alapján rendszeresen próbál nárcisztikus módon a kinézetén javítani, ami kóros hiúságra utal.

 

origo.hu

Ezt a szívdöglesztően szexi nőt volt képes elhagyni a Real Madrid egykori játékosa - galéria

ripost.hu

Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

vg.hu

Becsődölt egy magyar utazási iroda – néhány károsult már visszakapta a pénzét

ripost.hu

Ha ezt látod a lángosozónál, menekülj!

vg.hu

Tovább rángatják az oroszlán bajszát – Lengyelország hadköteles ukránokat soroz be Ukrajna számára

ripost.hu

Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

mindmegette.hu

Ilyen finom epertortát még nem ettél - ezzel van megbolondítva a krém!

ripost.hu

Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

ripost.hu

Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

ripost.hu

A Merkúr az Ikrekbe hazatér: 3 csillagjegy fantasztikus hírt kap

ripost.hu

Most jött: tömegkarambol történt az M5-ösön, most is tart a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péterről megdöbbentő videó készült, egyre súlyosabbak a pszichés tünetei

INSIDER

Több százezren érkeznek ma az ország minden pontjáról a fővárosba

INSIDER

Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten - mutatjuk a részleteket

INSIDER

Beindult a légkör: brutális, ami célba vette Budapestet - fotó

INSIDER

A Magyar Posta nevében verik át az embereket a csalók, Évánál is próbálkoztak

INSIDER

Mágus fejtette meg a boszorkánytotem titkát - Videó

INSIDER

Jobb, ha felkészülsz: riasztás alá került az egész ország

INSIDER

„Mindent megteszek, hogy megmentsem Dominik életét!” - eddig 12 millió forint gyűlt össze a milliárdos terápiához