Létrehozva: 2021.07.01.

Tarol a nyár könnyű süteménye, így készül az őszibarackos cobbler

Vaníliafagyival tálalva lesz igazán tökéletes

Igazi házias finomság a barackos cobbler, és tényleg szuperkönnyű az elkészítése. Csábító az íze, a friss, sült fahéjas barack ízletes tésztaágyon a családi összejövetelek, grillpartik tökéletes desszertje, vaníliafagyival kínálva pedig mennyei hűsítő is válhat belőle.

Óriási előnye a cobblernek, hogy az alaprecept könnyedén variálható. Évszaktól függően lehet változtatni benne a gyümölcsöket és a fűszereket. Ősszel és télen ki lehet próbálni szilvával vagy almával és fahéjjal, nyáron pedig a barack mellett készülhet eperrel, málnával, áfonyával, fahéj helyett akár vaníliával, a bátrabbak citromlevet is adhatnak a süteményhez. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, az összeállítása pedig tényleg 5 perc!

Lássuk, hogyan készül a fahéjas őszibarackos cobbler:

Hozzávalók:

  • 6 db őszibarack (vagy nektarin)

  • 50 gramm barna cukor

  • 50 gramm fehér cukor

  • 120 gramm liszt

  • csipetnyi só

  • 2 teáskanál sütőpor

  • fél teáskanál fahéj

  • 200 ml tej

  • 100 gramm vaj

    Elkészítés:

    Az őszibarackokat hámozd meg, magozd ki és vágd vékony szeletekre. Tedd egy nagy serpenyőbe és szórd rá a barna és a fehér cukrot. Közepes lángon óvatosan kevergesd a barackot, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ez a művelet körülbelül két percet vesz igénybe, majd húzd félre a barackot.

    Egy nagy tálba öntsd bele a megfelelő mennyiségű lisztet, sót, sütőport és fahéjat, majd keverd el a száraz hozzávalókat. Majd öntsd hozzá a 200 ml tejet és szépen dolgozd el csomómentesre a tésztát.

    Egy körülbelül 30 cm hosszú tepsi aljába tedd bele a vajat és told be a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, hogy megolvadjon a vaj, de ízlés szerint akár kicsit barnára is sütheted. Ezután vedd ki a sütőből és kanalazd rá a tésztamasszát, majd óvatosan egyengesd el rajta. Ha ezzel kész vagy, a cukros-fahéjas barackot is egyengesd el a tetején. Mehet be a sütőbe, 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sül a cobbler. A tészta szépen feljön, aranybarna lesz és finom ropogós lesz a széle.

    Tálaláskor tegyél egy gombóc vaníliafagyit a tetejére, istenien passzol a hűs és olvadó fagyi a még langyos fahéjas őszibarackos cobblerhez.

    Ha szeretnéd nyomon követni a fahéjas őszibarackos cobbler elkészítésének a folyamatát, nézd meg a videót:

    origo.hu

    A németek miatt kezdődhet el a világháború: megadták az engedélyt

    ripost.hu

    A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

    borsonline.hu

    „A fogyasztóvédelemhez fogok fordulni” – nagy bajban lehet Kulcsár Edina és G.w.M

    vg.hu

    Tovább rángatják az oroszlán bajszát – Lengyelország hadköteles ukránokat soroz be Ukrajna számára

    ripost.hu

    Így romantikázik Olaszországban Kucsera Gábor és Tápai Szabina

    hirtv.hu

    Itt vannak a számok: ennyien voltak a Békemeneten

    ripost.hu

    Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

    travelo.hu

    Látványos égi jelenség közeledik, távcső sem kell hozzá

    ripost.hu

    Most jött: tömegkarambol történt az M5-ösön, most is tart a mentés

    ripost.hu

    A Merkúr az Ikrekbe hazatér: 3 csillagjegy fantasztikus hírt kap

    ripost.hu

    Ledöbbentek a rajongók: elképesztő dolog derült ki Michael Jacksonról

    ripost.hu

    Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Toszkán csirkemell: Ilyen finomat még nem ettél!

    FAZÉK

    Ha ezt látod a lángosozónál, menekülj!

    FAZÉK

    Ez lehet a baj, ha sütés után összeesik a piskóta

    FAZÉK

    Így készül a hamisítatlan, balatoni strandlángos, szuper ez a recept