Létrehozva: 2021.04.29.

4 alma és 5 perc, ilyen isteni sütit még nem ettél

Ez az almás pite mindent visz, ha villámgyors és ízletes desszertre vágysz.

Az almás pite nagy kedvenc szinte midenki imádja. Igazán finom és laktató desszert, de az elkészítése igencsak időigényes. Mi most egy olyan változatot mutatunk meg, amelynek az elkészítése tényleg csak 5 perc, az íze mégis isteni. Nem a hagyományos többrétegű, almás töltelékes verzió, hanem egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept, melynek a hozzávalói biztosan megtalálható a konyhádban, és nem kell gyakorlat az elkészítéséhez. Nincs más dolgod, mint követni a lépéseket, és hamarosan megérezheted a frissen sült, mennyei almás pite illatát. Amellett, hogy fenséges az íze, vendégvárónak is tökéletes, bármikor előhúzhatod a tarsolyodból.

Nézzük, hogyan készül az 5 perces almás pite!

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 2 db tojás
  • 50 gramm cukor
  • 100 ml tej
  • 200 gramm búzaliszt
  • vaj a tepsi oldalának kenéséhez
  • citrom vagy citromlé
  • Így készítsd el:

  • Az almákat mosd meg, vágd négy részre és szabadítsd meg a magházától.
  • Az almacikkeket vágd fel vékony szeletekre és tedd bele egy tálba.
  • Egy fél citrom levét facsard rá az almaszeletekre (citromlével is helyettesítheted) és jól keverd össze vele.
  • A 2 darab tojást törd bele egy másik tálba, add hozzá az összes cukrot és elektromos habverővel verd habosra a tojást.
  • Tipp: Ha szereted a fahéjat, keverj a cukorhoz belőle, hogy még finomabb legyen az almás sütid.

  • Ezután öntsd hozzá a 100 ml tejet és újra dolgozd át a habverővel a tojást.
  • Következik a búzaliszt, lehetőség szerint ne csak beleszórd, hanem szitáld bele a lisztet a felvert tojásba, majd az elektromos habverő segítségével újra keverd homogénre az így kapott tésztát.
  • Egy tepsi alját béleld ki sütőpapírral, az oldalát pedig kend meg vajjal és helyezd bele az almaszeleteket.
  • Ha ezzel kész vagy, óvatosan öntsd rá a tojásos-lisztes keveréket az almaszeletekre úgy, hogy mindenhová jusson belőle.
  • 190 fokon 50 perc alatt készre sül a sütőben, tálaláskor porcukorral hintsd meg a tetejét.
  • Ha szeretnéd nyomon követni az almás süti készítésének a lépéseit, kattints a linkre, és behozza neked a videót:

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

     

    origo.hu

    Szijjártó Péter üzent a botrányos Bajnokok Ligája-döntő szervezőinek

    ripost.hu

    Így romantikázik Olaszországban Kucsera Gábor és Tápai Szabina

    mindmegette.hu

    Jó hír a vásárlóknak: a Lidl testvérboltja is megjelenhet Magyarországon

    mandiner.hu

    Itt a legújabb német terv Magyarország ellen – a negyedik programpont mindent elárul

    ripost.hu

    Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

    magyarnemzet.hu

    1700 ukrán menekültet kilakoltatnak, hogy helyet csináljanak afgán, szíriai és török migránsoknak

    ripost.hu

    Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

    lakaskultura.hu

    Látványos megújulás Törökvészen: így készült el a napfényes tetőtéri lakás

    ripost.hu

    Ha ezt látod a lángosozónál, menekülj!

    ripost.hu

    Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

    ripost.hu

    A Merkúr az Ikrekbe hazatér: 3 csillagjegy fantasztikus hírt kap

    ripost.hu

    Teljes a káosz Dárdai Pál után; megszólalt a mellőzött hátvéd

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Ha ezt látod a lángosozónál, menekülj!

    FAZÉK

    Ez lehet a baj, ha sütés után összeesik a piskóta

    FAZÉK

    Így készül a hamisítatlan, balatoni strandlángos, szuper ez a recept

    FAZÉK

    Ha így főzöd az eperlekvárt, sokáig szép piros marad